SPET ŠOLA

NatisniE-pošta

Vsako leto, ko se začenja šola, si starši dajemo nove obljube. Kako bomo bolj dosledni, bolj redoljubni,51 34 med tednom ne bo telefonov, računalnikov … A nam nikoli ne uspe. Se kdaj vprašate, kaj je razlog?

Največkrat je razlog, da starši prevzemamo otrokove odgovornosti nase, otrok začne čakati, da ga bomo usmerjali, opozarjali ali celo naredili namesto njega, ob tem pa se nam konstantno upira in mi izgubljamo živce. Ali lahko prekinemo to ponavljajočo se dramo? Seveda jo lahko. Otroku pustimo, da za svoje opravljeno ali neopravljeno delo nosi odgovornost sam. Da občuti posledice svojega dela ali nedela. Zato ga ne hvalimo tako, da mu govorimo: »A veš, koliko sem ponosna nate!« Pohvalimo ga tako, da ponos pustimo njemu: »Letos ti gre zelo dobro, verjetno si zelo ponosen nase!« Šolske obveznosti so otrokova naloga. Otrok potrebuje, da ga spremljamo, ne da ga nadziramo na vsakem koraku.

Svetujeta Albert in Leonida Mrgole, Zavod Vezal

Spremljajte nas na: www.youtube.com/c/AlbertLeonidaMrgole in Facebook: https://www.facebook.com/vezal.si/

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij