KAKŠNE SO ZAKONSKE ZAHTEVE ZA DELOVNO MESTO TRGOVSKEGA POSLOVODJE

NatisniE-pošta

Po četrtem odstavku 14. člena Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (Uradni list RS, št. 69/17) je trgovski 51 28poslovodja oseba, ki vodi trgovsko poslovanje s strokovnim urejanjem poslovnih in delovnih postopkov nabave, skladiščenja, priprave in prodaje blaga v poslovnih enotah trgovine ali delih teh poslovnih enot. Trgovski poslovodja mora biti ne glede na izobrazbo, znanje in delovne izkušnje razvrščen najmanj v V. tarifni plačni razred. Ta obveznost velja za vse, tudi za manjše delodajalce. Za opravljanje poklica trgovskega poslovodje ni zakonsko predpisane izobrazbe, poznati pa mora temeljno trgovinsko zakonodajo, redno spremljati uspešnost poslovanja, obvladati komunikacijo v slovenskem in tujem jeziku ter poznati informacijski sistem in načine zavarovanja in varovanja premoženja. Da se izogne poškodbam, mora upoštevati predpise o varstvu pri delu in požarni varnosti. Za trgovanje z živili mora imeti opravljen izpit iz higienskega minimuma in zdravniški pregled. Od poslovodje se zahteva poudarjen smisel za osebno higieno in vzdrževanje higiene delovnega okolja ter pri trgovanju z živili vzdrževanje higiene pri ravnanju z živili.

Manca Petelin, pravnica

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij