PREDSTAVITEV ZAKONODAJNIH PREDLOGOV SKP PO 2020

NatisniE-pošta

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je skupaj z Evropsko komisijo konec junija 2018 predstavilo zakonodajne predloge nove skupne kmetijske politike (SKP) po letu 2020. Sedemletni proračun SKP bo predvidoma znašal 365 milijard evrov, kar je 5 odstotkov manj kot v sedanjem sedemletnem obdobju. Razloga za to sta dva: izstop Združenega kraljestva in nove prednostne naloge EU, kot sta reševanje izziva migracij in obramba. Za SKP je znižanje 5-odstotno, pri čemer se bo proračun za neposredna plačila znižal za 3,9 odstotka, do večjega, 15-odstotnega znižanja pa bo prišlo na področju razvoja podeželja. Svoje stališče do predloga SKP po letu 2020 je podal tudi Svet RS za kmetijstvo in podeželje na julijski seji, potekala pa so tudi prva usklajevanja stališč do predloga uredb v okviru širše delovne skupine. Zadružna zveza Slovenije se s predlogom Evropske komisije in z znižanjem sredstev za kmetijstvo ne strinja, zato si bo v pogajanjih z Evropsko komisijo prizadevala doseči popravek proračuna za Slovenijo. Če to ne bo uspelo na ravni EU, pričakujemo, da bomo v okviru nacionalnega proračuna zagotovili dodatna sredstva za kmetijstvo. Več o predlogih SKP po letu 2020 na http://www.mkgp.gov.si/. A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij