ZA VEČ SLOVENSKE ZELENJAVE

NatisniE-pošta

Pridelovalci zelenjave in zadruge si želijo, da bi bilo čim več slovenske zelenjave na trgovskih policah in v javnih51 5 zavodih vse leto in da bi zanjo iztržili primerno ceno, ki bi zagotavljala njihovo preživetje in razvoj ter spodbujala tudi druge k pridelavi zelenjave. Vstopiti želijo v shemo izbrana kakovost Slovenija ter okrepiti promocijo slovenske zelenjave, zato so že začeli z aktivnostmi, ker so prepričani, da je slovenska zelenjava zelo kakovostna, saj je v enem dnevu z njive dostopna potrošnikom, omejena pa je tudi uporaba fitofarmacevtskih sredstev pri pridelavi. Predlagajo uvedbo masnih bilanc za zelenjavo. O tem so govorili na okrogli mizi v Šentjerneju sredi julija 2018, ki so jo soorganizirali Kmetijska zadruga Krka Novo mesto in Zadružna zveza Slovenije ter člani strokovnega odbora za zelenjadarstvo in sadjarstvo na svoji junijski seji. A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij