SEJEM NOVE GENERACIJE

NatisniE-pošta

AGRA se kot najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v tem delu Evrope potrjuje tudi s svojo 56. ponovitvijo. 51 3Letos izpostavlja mlade v agroživilstvu, generacijsko prenovo, inovativnost, znanje in povezovanje. Vabili bodo hrana iz naše bližine, ekološko kmetijstvo in pridelki, digitalizacija v pridelavi in predelavi, trajnostno gospodarjenje z gozdovi ter kmetijska tehnika za visoko učinkovito in naravi prijazno kmetovanje. Država partnerica je Makedonija s svojo poslovno, kulinarično, vinsko in turistično ponudbo. Ob njej se bodo z nacionalnimi in regionalnimi nastopi predstavile Avstrija, Hrvaška, Madžarska, Poljska in Indija. Na 71.300 m2 razstavnih površin bo vodilne svetovne blagovne znamke izdelkov predstavilo več kot 1840 razstavljavcev iz 34 držav. Med novostmi bodo poleg velike kmetijske in gozdarske mehanizacije izstopali pametni priključki in naprave za kmetijstvo, sadjarstvo, poljedelstvo, vrtnarstvo, vinogradništvo, živinorejo, gozdarstvo, predelavo in pripravo hrane. Pestra bo ponudba za kmetijske gradnje s toplotno tehniko, kritinami, sončnimi elektrarnami, stavbnim pohištvom, urejanjem okolice, stroji, opremo in orodji. Predstavljeni bodo vrhunski pridelki, jedi in vina slovenske živilskopredelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Najboljše rejske prakse bodo predstavljale razstave avtohtonih in v Sloveniji razširjenih kmetijskih pasem v hlevih in z atraktivnimi predstavitvami na maneži s poudarkom na mladih gospodarjih prevzemnikih. V polnem razcvetu bodo vzorčni rastlinski nasadi. Vabi tudi nov Medeni hram. Razlogi za preživetje prelepega sejemskega dne v Pomurju pa so tudi zanimiva strokovna, stanovska in družabna sejemska srečanja, pokušnje in zabavni dogodki. Sejem AGRA lahko obiščete tudi organizirano, po ugodnih paketnih cenah. Informacije in rezervacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 080 14 60. Več o doživetjih sejma AGRA na www.pomurski-sejem.si
M. M.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij