Želimo si slišati vaše mnenje na različne teme.

Spoštovane bralke, spoštovani bralci,
 
pred vami je prva številka časopisa S PODEŽELJA.SI, glasila, ki bo v prihodnje z vami kot brezplačnik vsakih štirinajst dni. Z njim vas želimo seznanjati o vsem, kar potrebujete za uspešno premagovanje izzivov časa, s katerimi se srečujejo slovenski kmet, zadruge, slovenska predelava hrane in širše podeželje. S PODEŽELJA.SI nagovarja vsakogar, ki živi na podeželju, je del njega in ga soustvarja. Seznanja vas z dogajanjem na podeželju, o njegovih posebnostih, tradiciji in običajih, odkriva kulinarične zanimivosti in zadiha z vsakdanom njegovih prebivalcev.
 
Nepogrešljiv soustvarjalec podeželja so zadruge. Številne mednarodne organizacije in strokovne študije opozarjajo na pomen zadruge kot preizkušene organizacijske oblike, ki ima v primerjavi z drugimi vgrajene elemente trajnostnega razvoja, saj je njen cilj uresničevati gospodarske, socialne in druge potrebe članov. V ospredje postavlja posameznika, njegove vrednote in medsebojno sodelovanje, ki se skozi leta gradi in razvija. Tradicija, ki jo slovensko zadružništvo uspešno oblikuje že 140 let, omogoča sedanji razvoj in uresničevanje potreb prihodnjih generacij.
 
Že davnega leta 1900 je takratna zadružna zveza začela z izdajanjem lastnega glasila Narodni gospodar, ki je izhajal vse do konca druge svetovne vojne. Še pred tem, leta 1884, pa je kot prvi slovenski zadružni časopis pri Zvezi slovenskih posojilnic v Celju izšel mesečnik »Zadruga«. Glasilo S PODEŽELJA.SI tako nadaljuje dolgoletno tradicijo in je le majhen prispevek k zaznamovanju prihodnjega leta 2012, ki ga je Generalna skupščina Združenih narodov proglasila za mednarodno leto zadrug, da bi osvetlila prispevek zadrug h gospodarskemu in socialnemu razvoju ter izboljšala prepoznavnost zadrug in kmetijstva v širši javnosti. Naslednje leto bo Zadružna zveza Slovenije, ki povezuje 73 kmetijskih in gozdarskih zadrug na celotnem območju Slovenije, praznovala štirideseto obletnico dela od ponovne ustanovitve leta 1972 in 140 let uspešnega delovanja zadružništva v Sloveniji. Prav letos pa je minilo štirideset let od ustanovitve Zveze hranilno-kreditnih služb; njeno poslanstvo nadaljuje Deželna banka Slovenije, d.d., katere delničarke in poslovne partnerke so v veliki meri prav kmetijske in gozdarske zadruge. Skupaj zadružni poslovni sistem predstavlja temelj slovenske pridelave in predelave hrane.
 
Časopis S PODEŽELJA.SI bi radi soustvarjali skupaj z vami, zato vas vabimo k sodelovanju. Veseli bomo vaših odzivov, saj želimo, da skupaj živimo podeželje, ga ohranjamo in razvijamo ter slovensko pridelavo in predelavo, vrednote in tradicijo približamo vsakemu slovenskemu potrošniku in državljanu. Dobrodošli med vsebinami S PODEŽELJA.SI!
 
dr. Franci Avsec, pravni strokovnjak Zadružne zveze Slovenije

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij