Kruh kot najbolj cenjena in najboljša hrana Pomurcev

NatisniE-pošta

 

Peka kruha je v deželi ob Muri od nekdaj veljala za častitljiv in točno določen proces. Rezultat je bil cenjen, veliko vreden domač rženi kruh.
 
Danes za turista in popotnika pravi domači kruh iz ekološko pridelane moke spečejo v ZRP Pomelaju, z.o.o., kjer so registrirani za ekološko peko kruha v krušni peči. Moko za peko pridobivajo od Ekološkega centra SVIT Pomurje Gornja Bistrica, ki prideluje izdelke visoke kakovosti. Da pa bi lahko doživeli peko kruha na starodaven način, je Center za zdravje in razvoj Murska Sobota obnovil Magdino hišo – staro cimprano hišo v Filovcih, kjer s prenovljeno krušno pečjo lahko pričarajo čas in čar peke kruha na način, kot so to počele naše babice. Več na www.czr.si.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij