Njoki na kraški način

NatisniE-pošta

Kras, ki s svojimi zanimivimi in edinstvenimi značilnostmi kraškega sveta vabi vse ljubitelje naravnih in kulturnih lepot, slovi po podzemskih jamah, lipicanskih konjih, prijaznih domačinih in številnih domačih dobrotah, kot sta teran in pršut. Posebnost kraške kuhinje so jedi, pripravljene s pršutom in teranom. Predstavljamo vam njoke po kraško, ki jih že vrsto let iz domačega krompirja pripravlja družina Skok iz Štorij po receptu none Lilijane.
 
Sestavine za njoke:
  • 1 kg krompirja
  • 0,5 kg ostre moke
  • 2 jajci
  • 5 žlic olja
  • sol
 
Sestavine za omako:
  • 15 dag kraškega pršuta
  • 3 dcl kraškega terana
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica olja
 
Priprava testa:
Neolupljen krompir, ki mora biti rumenkaste in sladkaste sorte monalisa, saj ta pri kuhanju ne razpade, skuhamo v slani vodi, vročega olupimo in počakamo, da se ohladi. Ohlajen krompir pretlačimo s stiskalnikom za krompir, vmešamo moko, jajca, olje in sol. Mesimo, da postane testo kompaktno, nato ga razrežemo na svaljke želene velikosti. V slanem kropu jih kuhamo 10 minut.
Priprava omake:
Rezine kraškega pršuta razrežemo na manjše kose ter jih na vročem olju ocvremo. Dodamo moko, vse skupaj prepražimo in zalijemo s kraškim teranom. Omako poskusimo in po potrebi dodamo sol. Kuhamo do želene gostote.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij