Teran prestige šampion Gornje Radgone

NatisniE-pošta

Iz grozdja refošk, ki je zraslo na najboljših legah Krasa, smo z veliko tradicije in kančkom sodobnega pridiha pridelali prestižno vino TERAN.
 
Boštjan Zidar, enolog zadružne kleti Vinakras Sežana, ki to vino soustvarja, pravi: »Kozarec tega vina nam pričara vpliv rdeče, kraške zemlje, objem burje, obilo sonca in nežnost zdelanih rok trdoživih Kraševcev, ki negujemo svojo teranovko. Tisti najbolj žlahtni, kakor kri rdeči TERAN pa Kraševci ljubosumno čuvamo v svojih iz kamna izklesanih kleteh ter ga delimo le z najboljšimi prijatelji. Bodite naš prijatelj tudi vi in uživajte v čarih tega žlahtnega posebneža.«
 
Vino se ponaša s temno rubinasto barvo in vonjem, ki spominja na zrele, rdeče gozdne sadeže ter višnjo, vse skupaj pa plemeniti vonj vanilije in suhe slive, ki da vedeti, da je vino zorelo v leseni posodi. V ustih vino deluje zelo mehko in polnega telesa, z tur_ter2.jpgdozorelimi in sladkimi tanini, živahnost pa mu daje prijetna mehka kislina. Vino se odlično poda k jedem iz rdečega mesa in svinjine ter k suhomesnatim izdelkom, divjačini in dozorelim sirom.
 
»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij