Ekologija odnosov

NatisniE-pošta

Veliko časa posvečamo ločevanju in reciklaži odpadkov. Živimo v prepričanju, da onesnažujemo svet z različnimi materiali, plastiko, kemikalijami, izpušnimi plini, nezdravo hrano, kemičnimi gnojili, in še bi lahko naštevala. Ste že kdaj pomislili, da je tudi slaba misel lahko onesnaževanje? Velikokrat se znajdemo v situaciji, ko bi se lahko kontrolirali. Na cesti se mnogokrat razjezimo, v mislih ponižujemo in preklinjamo, svojo slabo voljo tudi pokažemo z neprimernimi gestami. Velikokrat se domov vrnemo izčrpani in slabe volje, jezimo se na ljudi, ki jih imamo najraje. Na partnerja, otroke, starše. Ali veste, da je vse to naše osebno nezadovoljstvo, da to, kar rečemo in naredimo drugim, rečemo tudi sebi. Vse naše slabe misli in kletvice predvsem vplivajo na naše počutje in na našo ustvarjalnost. Prav zato je včasih dobro pomisliti, da je nekdo naredil napako ali »neumnost« nehote. Zgodila se mu je »nesreča«. Bolje bo, da mu zaželimo lep dan. Pa čeprav samo v mislih. To se nam lahko bogato obrestuje. To imenujem reciklaža slabih misli. Velik prispevek k ekologiji. Več na www.vezal.si.Svetujeta dr. Albert Mrgole, psiholog, sociolog, družinski terapevt in imago partnerski terapevt, ter Leonida Mrgole, direktorica Zavoda Vezal, refleksoterapevtka in imago edukator

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij