Metliška črnina PTP dvakratni šampion

NatisniE-pošta

 

Metliška črnina velja za najprepoznavnejšo znamko Bele krajine. Vinska klet Metlika je »zibelka« metliške črnine in vino Metliška črnina PTP je letos postala dvakratni šampion v Gornji Radgoni in dvakratni šampion Vinske vigredi 2011. Vino je leta 2008 pridobilo posebno zaščito PTP – priznano tradicionalno poimenovanje.
Enologinja vinske kleti Metlika Ivanka Badovinac o vinu pravi: »Vino Metliška črnina PTP, zaščiteno vino s priznanim tradicionalnim poimenovanjem, je izjemna rdeča zvrst z izraženimi značilnostmi sort grozdja, tradicije in belokranjskega prostora. Pester sestav sort grozdja modra frankinja, žametovka, portugalka in šentlovrenka je dodatni kamenček v mozaiku visoke kakovosti metliške črnine PTP. Je suho vino, ki ga k hrani ponudimo ohlajenega na 13 do 15 oC. Zelo dobro dopolnjuje jedi z ražnja (jagenjček in odojek) in žara ter jedi iz divjačinskega mesa ter suhomesnate izdelke.«
Besedilo in fotografija KZ Metlika
»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij