Na Goričkem širijo sirarstvo

NatisniE-pošta

Ekološka pridelava in predelava mleka je v Pomurju vedno večji trend in potreba. To se odraža predvsem v potrošnji pridelanega domačega goričkega sira, ki ga pridelujejo v Ratkovcih na Goričkem. Sirarna Gorički raj je zaživela v letu 2010 in od takrat naprej je povpraševanje po njenih izdelkih vedno večje. Za kakovostne izdelke uporabljajo kakovostno surovino, ki jo pridobivajo od okoliških kmetov. Tako ponujajo izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka. S sirarno posredno spodbujajo in ohranjajo tradicionalno pašo in rejo živali ter biotsko raznovrstnost travnikov in pašnikov. Več na www.park-goricko.si ter www.goricki-sir.si.
mag. Silva Nemeš, Center za zdravje in razvoj Murska Sobota

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij