Martinova pojedina

NatisniE-pošta

V času pred godom sv. Martina je živahno tudi v kuhinji, saj se pripravlja slastna Martinova pojedina. V Krški kleti ob dobrem vinu gostom ponudijo tudi Martinovo pojedino, ki združuje pečeno gosko, mlince in rdeče zelje.
 
Gosko lahko pripravimo na več načinov. Najpogosteje jo nadevamo z nadevom iz jabolk, kruha in suhega sadja, kot so marelice, slive, rozine, ki ga začinimo s cimetom in muškatnim oreščkom. Gosko pečemo dve uri in več pri temperaturi od 200 do 230 °C v enakomerno vroči pečici in jo med peko stalno zalivamo z lastnim sokom ali jušno osnovo. Okus goske lahko na koncu oplemenitimo z medom in pivom. K pečeni goski se najbolje podajo rdeče zelje in mlinci. Naribano rdeče zelje podušimo na olju s čebulo in česnom, ga zalijemo z malo vina, dodamo kumino, poper in sol po okusu. Zelju lahko na koncu dodamo kuhan olupljen kostanj. Mlince lahko kupimo ali jih pripravimo doma. Cviček je izvrstno vino za kulinarično uživanje ob Martinovi pojedini.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij