Nova podoba cvička PTP

NatisniE-pošta

Svetovni vinski posebnež cviček PTP je vino z bogato večstoletno tradicijo. Pridelan je iz rdečkastih, rdečih in belih vinskih sort, ki zorijo v dolenjskem vinorodnem okolišu. Cviček PTP Vinske kleti Krško navdušuje z nežnim okusom visoke kakovosti, za katero je prejel mnoga priznanja z ocenjevanj vin.
 
Vinogradništvo ima na Dolenjskem zelo bogato tradicijo, saj so že Rimljani na tem območju sadili trte. V cvičku PTP Vinske kleti Krško prevladujejo med rdečimi vini žametna črnina in modra frankinja, od belih vin pa kraljevina, laški rizling in zeleni silvanec. Njegovi značilnosti sta svetlo rdečkasta barva z rubinastim odtenkom in prijetna sveža sadna aroma, ki spominja na maline, jagode in ribez. Je suho vino z nizko alkoholno stopnjo. Danes je zaščiten v Evropski uniji z oznako PTP, kar pomeni priznano tradicionalno poimenovanje. To mu zagotavlja visoko kakovost in hkrati postavlja stroga pravila, po katerih ga lahko pridelujemo le v njegovi edini domovini Dolenjski.
 
Rudi Kos, tehnolog v Vinski kleti Krško, o cvičku pravi: »Cviček je dolenjski posebnež in vino za vsako priložnost. Njegova lahkotnost in svežina sta prednosti današnjega načina in tempa življenja.« Poleg izjemnega okusa ima cviček PTP tudi mnoge pozitivne učinke na zdravje, saj vsebuje v primerjavi z drugimi vini bistveno več kisline in nižjo alkoholno stopnjo. Ker je brez nepovretega sladkorja, ga uvrščamo med dietetična vina.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij