»Denar sveta vladar«

NatisniE-pošta

Že sam stavek v naslovu nam govori, kako ogromno moč nosi energija denarja. Denar ima veliko moč. V družini lahko pomeni varnost, lahko pomeni pomembnost, z njim si lahko zadovoljimo osnovne potrebe (preživetje) in si seveda omogočimo užitek. Pravila denarja so v majhnih sistemih (družina) enaka kot v večjih ali velikih sistemih. Denar velikokrat v družini povzroči neravnovesje in premoč. Zato so zelo pomembna vprašanja: Ali imata partnerja denar skupaj? Kdo odloča o nakupih? Kako se dogovarjamo za vsakdanje investicije in za večje investicije (dopust, avto itd.)? Kakšen imamo odnos do denarja? Ali je to sredstvo, s katerim si zagotovimo varnost, ali je to sredstvo, s katerim lahko tudi izsiljujemo, izkoriščamo, podkupujemo? Če želimo, da bo denar funkcionalno vplival na počutje v družini, se morata partnerja pogovoriti o tem, kako bosta upravljala s premoženjem tako, da se bosta oba počutila varno. Enako je glede žepnin otrokom. Kako bomo otroka naučili ravnati z denarjem? Ali otrok potrebuje žepnino? Otrok bo po vsej verjetnosti pridobil do denarja enak vzorec, kot ga imamo sami.
Svetujeta dr. Albert Mrgole in Leonida Mrgole, Zavod Vezal
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij