Otrokove dolžnosti

NatisniE-pošta

Sem ena izmed tistih, ki je z velikim aplavzom sprejela izid knjige Varuh otrokovih dolžnosti (avtorja: Simona Levec in Marko Juhant). Pomembna vsebina iz knjige je, da avtorja zagovarjata dosledno vzgojo, ki otroku privzgoji vrednote, kot so delavnost, odgovornost, poštenost in zagovarja idejo, da otrok, ki je vzgojen v dolžnostih, zlahka pridobi svoje pravice. Oziroma na kratko – otrokove pravice so posledica njegovih opravljenih dolžnosti. Enako seveda velja za starše. Ko starši odgovorno izpolnjujejo svoje starševske dolžnosti, od otroka avtomatsko dobijo svoje pravice. Kolikokrat slišimo od nemočnih staršev: »Zahtevam, da me spoštuješ, ker sem tvoj starš!« Starši, ki si niso zagotovili spoštovanja z odgovorno vzgojo k vrednotam, spoštovanja ne bodo dobili. Niti takrat, ko ga bodo avtoritativno zahtevali. Še najmanj takrat. Zato je pomembno, da imamo starši jasne in odgovorne cilje, kaj želimo dati svojemu otroku z vzgojo in se vprašamo, kako bomo na spoštljiv in dosleden način to dosegli. Žal se vse prevečkrat srečujemo z otroki, ki so najbolj spretni v iskanju krivca za svoje neopravljeno delo ali vedenje zunaj sebe, in s starši, ki to zagovarjajo.
Svetujeta dr. Albert Mrgole in Leonida Mrgole, Zavod Vezal
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij