Tradicija in kakovost sevniških mesnin

NatisniE-pošta

Sevnica leži ob rekah Savi in Mirni in je del pokrajine Posavja, ki jo bogati izvirna ponudba kulinaričnih dobrot. Znana je tudi po mesnih izdelkih in svežem mesu Kmečke zadruge Sevnica. Sevniška klavnica izdeluje pasterizirane, barjene in suhomesnate izdelke. Joško Kovač, direktor zadruge pravi: «Naša ponudba obsega široko paleto izdelkov, predvsem poznani pa so sevniški salamin, hrenovka, gorenjska klobasa, prekajeno meso, klasično prekajena šunka, praška šunka, krvavice, pečenice in sveže pakirano meso. Posebnost teh izdelkov je, da so proizvedeni iz domačih surovin brez konzervansov in so izdelani po klasičnih postopkih proizvodnje. S svojo dejavnostjo zadruga zajema široko območje Posavja, Dolenjsko, Primorsko in Ljubljano z okolico. Največ izdelkov pa tržimo preko lastne distribucijske mreže živilskih trgovin Kmečke zadruge Sevnica.«
 
Sevniške mesnine so pripravljene po klasičnem načinu predelave z uporabo tradicionalnih začimb kot so sol, poper in česen ter nimajo drugih dodanih aditivov in konzervansov. Vsebujejo sveže goveje in svinjsko meso slovenskega porekla. Itur_tra2.jpgzdelki se pripravljajo s svežim razsoljevanjem pripravljenih kosov svinjskega in govejega mesa, sledi nadaljnja obdelava in prekajevanje z bukovimi sekanci, katerih dim daje značilno aromo prekajenega mesa in klobas. Zaradi klasičnih postopkov izdelave je mesne izdelke KZ Sevnica treba kuhati daljši čas.
 

Sevniško meso in mesne izdelke postrežene v tradicionalni klasični Slovenski kuhinji lahko poskusite v gostilni Šeligo v Trebnjem, kjer zakonca Šeligo dajeta velik poudarek ponudbi slovenske hrane. Poleg malic in ostalih obrokov z veseljem pripravita v jesenskem in zimskem času tradicionalno pojedino s pečenico, krvavico, prekajenim mesom, pečenko, z zeljem in repo po njihovem receptu.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij