Iskrivi mehurčki Vipavske doline

NatisniE-pošta

Penina Zelena – izdelana po klasični metodi zadružne Vinske kleti Vipava 1894 je extra brut peneče vino, pridelano iz avtohtone sorte zelen, značilne za Vipavsko dolino.
Grozdje sorte zelen je pridelano v zgornji Vipavski dolini ter ročno obrano v septembru. Trgatvi sledijo kratka hladna maceracija drozge, fermentacija pri 15 ºC ter sekundarna fermentacija po klasični metodi, pri kateri vino odleži 20 mesecev na kvasni usedlini. Penina ima slamnato rumeno barvo z zelenimi odtenki in sorten rastlinski vonj, značilen za to sorto z nežno cvetno-sadno aromo. Okus je prijeten, svež ter hkrati bogat in dozorel. V svoji popolnosti se izrazi pri temperaturi serviranja od 6 do 8 ºC, poda se aperitivom in desertom, ob katerih bo zažarela v vsej svoji iskrivosti.
Monika Kosmač, enologinja kleti, o vinu pravi: »Penino odlikuje svežina vipavskih vin z nežno aromo cvetno-sadne zaznave, ki jo dopolnjujejo mediteranske dišavnice (sivka, rožmarin). V svečan trenutek iskrivi mehurčki vnesejo opojnost z aromo začimb (cimeta, klinčkov) in citrusov. Občutek v ustih je simpatično peneč, okus pa osvežilen.«
Besedilo in fotografija Vinska klet Vipava 1894
»Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!«

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij