Kruhova potica

NatisniE-pošta

Sestavine:
na rezine narezan star kruh ali žemlje, 1 l mleka, 3 jajca, sladkor, vanilijev sladkor, cimet, 3–4 jabolka, 1 kg skute, kisla smetana
 
Skutin nadev: skuti dodamo rumenjak, sladkor, 1 dcl kisle smetane in sneg iz beljaka
 
Rezine kruha ali žemlje namočimo v mleko. Na dno namaščenega pekača damo plast namočenih rezin kruha. Na rezine damo skutini nadev, po katerem še potrosimo dušena jabolka, katerim smo še dodali cimet in sladkor. Nato dodamo spet plast rezin kruha in nadeva. Pečemo približno 1 uro pri 180 °C.

Besedilo in fotografije KGZ Slovenske Konjice

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij