Kozjereja in zdravilne koristi kozjega mleka in mesa

Kozje mleko in meso sta izjemnega pomena v človeški prehrani, zlasti zaradi njunih bioloških vrednosti in zdravilnih učinkov, ki ju imata pri zdravljenju predvsem rakavih obolenj. Kozje mleko je bogato s fosforjem, kalcijem, klorom in mikroelementi, ki so pomembni pri tvorbi hormonov, vitaminov in encimov, ter ga zaradi lahke prebavljivosti priporočajo v zdravstvu za prehrano bolnikov z rano na želodcu, bolnikom s tuberkulozo, živčnimi boleznimi, rakom in osebam, ki so alergične na kravje mleko. Več o kozjereji in uporabi kozjega mesa in mleka skupaj z recepti za pripravo jedi najdete v knjigah Jožefa Škofa, Kozjereja ter Kozje meso in mleko. Knjigi lahko naročite po telefonu 01/427 52 06.
A. J.

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij