Hišni lonec s kislo repo

NatisniE-pošta

t2.jpgRecept za hišni lonec s kislo repo, ki se poda v teh pustnih dneh, je pripravila Marta Druzovič, ki je za domače kulinarične dobrote prejela številna priznanja. Marta skupaj z možem Albinom skrbi za bogato ponudbo turistične kmetije Druzovič v vasi Drbetinci v osrčju Slovenskih goric. Mož Albin je predsednik področne zadruge Vitomarci, ki deluje v okviru KZ Ptuj. Na kmetiji, ki ima tudi možnost nastanitve, vam poleg raznovrstne doma pridelane hrane postrežejo tudi z več sortami domačega vina. Več o kmetiji na www.druzovic.si.
 
Fotografija: Marta in Albin Druzovič pred domačijo
 
Sestavine:
        50 dag krompirja
        1 kg kisle repe
        25 dag mesa iz tunke ali slanine
        15 dag fižola
        2 žlici maščobe
        2 stroka česna
        lovorjev list, sol, poper, drobnjak
Krompir olupimo, ga narežemo na kocke in damo kuhat. Fižol čez noč namočimo in ga skuhamo posebej. Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo, dodamo odcejeno kuhano kislo repo in fižol. Na maščobi popražimo česen in na tanjše trakce narezano meso ter vsipamo v lonec. Jed solimo in popramo ter pustimo, da prevre. Na koncu dodamo še sesekljan drobnjak. Zraven lahko ponudimo hišni črni kruh.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij