Več kot 50 let tradicije pridelave jabolk

NatisniE-pošta

Kmetijsko-gozdarska zadruga Sava, z.o.o., Lesce, deluje od leta 1964 in danes vključuje 118 članov. Zadruga zajema področje od Rateč do Radovljice, manjši del pa tudi Naklo, Duplje in Zavrh.
Osnovna dejavnost zadruge je prireja mleka na dveh posestvih v Poljčah in na Bledu. Pred sedmimi leti so v Poljčah odprli zbirni center surovega mleka, za prodajo mleka iz lastnih posestev ter odkupljeno mleko pridelovalcev. Zadruga v sadovnjaku Resje prideluje jabolka, v manjši meri pa tudi hruške, slive in orehe. Iz lastnih jabolk, pridelanih na naravi prijazen način, izdelujejo jabolčni sok in kis.
 
Fotografija: Sadovnjak Resje (arhiv Tatjana Zupan) 
 
V sklopu upravne stavbe v Lescah imajo zadružno trgovino, kjer člane zadruge in okoliške kmete zalagajo z repromaterialom, ponujajo pa tudi široko ponudbo programa za vrtičkarje. Že tri leta pa vsak petek in soboto ob upravni stavbi pripravljajo kmečko tržnico, na kateri se predstavljajo pridelovalci in proizvajalci, ki so člani zadruge, in drugi okoliški kmetje.p4.jpg
 
Rabič Slavko, predsednik KGZ Sava Lesce: »V prihodnje bo zadruga Sava Lesce svoji osnovni dejavnosti skušala dodati dejavnost, ki bo prinašala visoko dodano vrednost in bo s tem dobra finančna opora osnovnemu poslanstvu naše zadruge.«
 
Več o zadrugi in njeni ponudbi si lahko prebereta na www.kgz-sava.si.
 
Fotografiji: arhiv Sava Lesce

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij