SPREJETA ODPRAVA OMEJITVE GOTOVINSKEGA POSLOVANJA

NatisniE-pošta

Ministrstvo za finance se je odločilo za dvig meje za gotovinsko poslovanje med poslovnimi subjekti z dosedanjih 50 na novih 420 evrov. Omejitev je bila spremenjena s Pravilnikom o spremembah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku, začeti pa je veljala 20. marca 2012.
 
Omejitev na 50 evrov je bila uvedena z namenom omejevanja sive ekonomije, ki naj bi je bilo največ ravno pri gotovinskem poslovanju. Dosedanji restriktivni omejitvi 50 evrov je že od vsega začetka nasprotovala Obrtno-podjetniška zbornica, ki je opozarjala na težave pri vsakodnevnem poslovanju obrtnikov in malih podjetnikov. Nizka meja gotovinskega poslovanja naj bi po mnenju Obrtne zbornice Slovenije najbolj koristila bankam, na sivo ekonomijo pa naj ne bi imela vpliva.
 
Kljub dvigu meje gotovinskega poslovanja na 420 evrov je želja nekaterih, da se v prihodnjih mesecih, po vzoru Avstrije in Nemčije, omejitev celo popolnoma ukine, oziroma se meja postavi na raven 1.000 evrov, kot to velja v sosednji Italiji.
 
Manca Petelin, pravnica

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij