BODIMO POŠTENI DO SEBE IN POGLEJMO V SVOJE SRCE

BODIMO POŠTENI DO SEBE...

INTERVJU S KMETICO LETA 2017 KAROLINO DRAGICO...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Aktualno

Povezani v zadruge – močnejši na trgu

E-pošta Natisni
 
Povezani v zadruge – močnejši na trgu
Pridite v Gornjo Radgono in pokusite dobrote slovenskega podeželja.
 
»Naravnost na mizo« je geslo letošnjega 49. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA od 20. do 25. avgusta 2011 v Gornji Radgoni. Zdrava prehrana in vse, kar potrebujemo za njeno okolju prijazno pridelavo in predelavo, je letošnji osrednji vsebinski poudarek sejma. Predstavljeni bodo regionalni kmetijski pridelki in živila, sodobni dosežki s področja kmetijske mehanizacije najpomembnejših svetovnih proizvajalcev, stroji za gozdarstvo, protitočni sistemi, oprema za urejanje okolja, kmetijske gradnje, tehnologija za izrabo obnovljivih virov energije, izdelki obrti, proizvodi za prehrano in nego živali in rastlin, semena velikih svetovnih semenskih hiš ter izdelki za ekološko in integrirano pridelavo.
Na sejmu se v hali B predstavljajo tudi številne slovenske zadruge s svojimi proizvodi in ponudbo ter Zadružna zveza Slovenije s skupnim sloganom »Povezani v zadruge – močnejši na trgu«.
 

Domača zelenjava za slovenskega potrošnika

E-pošta Natisni
Proizvajalci zelenjave si skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prizadevajo rešiti težave in v trgovinah zagotoviti potrošnikom več kakovostne slovenske zelenjave.
 
Po več srečanjih so se dogovorili okrepiti sodelovanje posameznih členov zelenjadarske verige in pristopili k takojšnjemu ukrepanju. Jožica Bolčič, pridelovalka zelenjave in predsednica KZ Agraria Koper, se s pridelavo zelenjave skupaj z možem Borisom ukvarja že več desetletij, na leto pridela okoli 100 ton zelenjave, predvsem solat, plodovk in kapusnic. Večina njene proizvodnje je integrirana. Rešitev vidi v prilagoditvi zakonodaje glede uporabe fitofarmacevtskih sredstev zahtevam v drugih državah EU in v poenostavitvi postopkov za gradnjo objektov za zelenjadarstvo. Meni, da so slovenski proizvajalci preveč razdrobljeni in premalo modernizirani. Med priložnostmi za izboljšanje njihovega položaja sta povezovanje in sodelovanje. Prepričana je, da bodo slovenski trgovci ugotovili, da je slovenska zelenjava na njihovih policah tudi v njihovem interesu, saj je predvsem v dobro kupca.
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij