30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Gozdarstvo

Varno delo v gozdu

E-pošta Natisni

KOTIČEK ZAVODA ZA GOZDOVE  
 
Delo v gozdu je še vedno med najnevarnejšimi opravili, ki vsako leto zahteva mnogo preveč poškodovanih, žal tudi mrtvih.
Krvni davek je v letošnjem letu ponovno velik, kar je mogoče pojasniti z gospodarskim stanjem, ko mnogi želijo privarčevati kak evro. Žal pri tem mnogokrat precenijo svoje znanje in usposobljenost za delo z motorno žago, poleg neznanja pa je pogost vzrok nesreče tudi nepopolna osebna varovalna oprema. Zato je dodatno izobraževanje lastnikov gozdov ena od najpomembnejših nalog vseh, ki skrbimo za usmerjanje razvoja gozdov.
 
Zavod za gozdove Slovenije s svojimi zaposlenimi in v sodelovanju s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo iz Postojne organizira kakovostne tečaje za varno delo v gozdu, ki imajo poudarek na visoki kakovosti vsebin tečaja in prenosa znanja na tečajnike. Ko lastniki gozdov iščete tečaje, naj vas ne zapelje zgolj cena tečaja ali dejstvo, da boste tečaj opravili v nekaj urah. Vodilo pri izbiri naj bo pridobljeno znanje in ne izdano potrdilo. Področje varnega dela pa je tudi možnost sodelovanja z Zadružno zvezo Slovenije kot eno od nosilk tehnološkega razvoja slovenskega podeželja. V času, ko mnogi načrtujejo pripravo drv za zimo, naj pred začetkom dela kritično ocenijo svoje znanje, opremo in psihofizično pripravljenost. Kdor le v eni točki odgovori z NE, naj delo raje odda za to usposobljenim in registriranim izvajalcem.
 
Jošt Jakša, Zavod za gozdove Slovenije

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij