30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Gozdarstvo

ČAS JE ZA OBNOVO GOZDOV

E-pošta Natisni

ZAVOD ZA GOZDOVE SLOVENIJE

Februarja letos so minila tri leta od katastrofalnega žledoloma, ki je prizadel več kot polovico slovenskih gozdov in močno spremenil njihovo podobo, predvsem na Notranjskem, severnem Primorskem, Gorenjskem in v osrednji Sloveniji. Obsežnim poškodbam zaradi žleda se je v letih 2015 in 2016 pridružila še namnožitev podlubnikov, zlasti velikega smrekovega lubadarja, ki je pričakovana posledica naravnih ujm v gozdovih. Zaradi sanacije poškodb zaradi žleda in podlubnikov je bil v zadnjih treh letih posek lesa v slovenskih gozdovih za približno 50 odstotkov večji kot v letih pred žledom, in sicer je bilo posekanih več kakor 6 milijonov kubičnih metrov lesa na leto.

Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij