30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Gozdarstvo

PRIZNANJA NAJSKRBNEJŠIM LASTNIKOM V LETU 2016

E-pošta Natisni

Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) vsako leto izbere 14 najskrbnejših lastnikov gozdov v Sloveniji, po enega iz vsake območne enote ZGS, in jim podeli priznanja. Letošnja podelitev priznanj, ki je bila že osemnajsta po vrsti, je potekala konec novembra v Mojstrani, v Slovenskem planinskem muzeju.

Ohranitev in razvoj slovenskih gozdov sta v veliki meri odvisna od lastnikov gozdov in od njihovega skrbnega gospodarjenja s tem naravnim bogastvom. To velja še posebej v razmerah pogostih naravnih ujm, ki so jim v zadnjih letih izpostavljeni slovenski gozdovi, od katastrofalnega žledoloma v letu 2014 do velike razmnožitve škodljivcev – podlubnikov v letih 2015 in 2016. Zavod želi z izborom najskrbnejših lastnikov gozdov in podelitvijo priznanj promovirati dobro gospodarjenje v zasebnih gozdovih, ki jih je v Sloveniji kar tri četrtine, in spodbujati sodelovanje lastnikov gozdov z javno gozdarsko službo, kar je ključni pogoj za uresničevanje sonaravnega in trajnostnega gospodarjenja z gozdovi ter za uspešno sanacijo posledic naravnih ujm.

Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij