PESTROST IN RAZNOLIKOST PRIHODNJE SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE

PESTROST IN RAZNOLIKOST...

Intervju z dr. Tassosom Haniotisom, direktorjem...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Gozdarstvo

STRAH PRED NEVARNOSTJO PODLUBNIKOV V GOZDOVIH JE BIL UPRAVIČEN

E-pošta Natisni

Zaradi daljših obdobij toplega in sušnega vremena ter zaradi poškodovanih in oslabljenih iglavcev, ki so ostali v gozdovih po lanskem žledolomu, smo gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS) že spomladi opozarjali na ogroženost slovenskih gozdov zaradi podlubnikov, drobnih hroščkov, ki napadajo iglavce, v prvi vrsti smreko. Na začetku poletja se je močno povečala količina napadenih dreves smreke v slovenskih gozdovih in je v avgustu letos dosegla 750.000 m3 drevja. Približno toliko je bilo posekanih dreves zaradi podlubnikov v vsem letu 2005, ki je do sedaj veljalo za rekordno glede škode zaradi podlubnikov v gozdovih. Ker so podlubniki aktivni do pozne jeseni, bo razmah teh škodljivcev tako letos največji po drugi svetovni vojni, najbolj prizadeta pa so postojnsko, ljubljansko, kranjsko, tolminsko in kočevsko območje.

Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij