30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Partnerstvo

NOVO ŠOLSKO LETO …

E-pošta Natisni

Dragi starši, si bo kdo od vas oddahnil, ker se bo začel pouk in s tem ustaljeni red in občutek, da vsaj polovico dneva veste, da je vaš otrok v varnem okolju? V tem pogledu je šola zares zlata vredna. Omenila pa bi rada eno izjemno škodljivo stvar, ki jo prinese šola oziroma pouk. To je, da obveznosti, ki jih ima otrok, starši opravljamo namesto njega oziroma zanj. Ker ima ubogi revež že tako ali tako preveč vsega. Otrok se mora z izzivi, ki jih prinaša šola, naučiti soočati sam. S tem pridobiva izkušnje, ki so prijetne (če se učim, znam in dobim dobro oceno, potem v sebi občutim zadovoljstvo). Seveda pa pridobiva tudi izkušnje, ki so neprijetne. Ravno neprijetne izkušnje so tiste, iz katerih se otrok nauči, kaj ni dobro, da počne. Ni dobro, da se ne pripravim, da se ne učim, ker potem ne znam, posledica je slaba ocena. To je izkušnja. Če mu mi za mizo govorimo, moraš se učiti, da ne boš dobil slabe ocene, otrok ne posluša, ne verjame. Ko to izkusi na lastni koži, za vedno ve, kaj se lahko zgodi, če ne dela.

Svetujeta Albert in Leonida Mrgole, Zavod Vezal

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij