PESTROST IN RAZNOLIKOST PRIHODNJE SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE

PESTROST IN RAZNOLIKOST...

Intervju z dr. Tassosom Haniotisom, direktorjem...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Kulinarika

JAJČEVCI NA ŽARU S PARADIŽNIKOM, BAZILIKO TER MOCARELO

E-pošta Natisni

Sestavine za 2 osebi:
• 1 jajčevec
• sok pol limone
• 2 paradižnika
• 200 g mocarele• 2 žlici olivnega olja
• 1 strok česna
• sol, poper, sveža bazilika

Priprava:
Jajčevec operemo in narežemo na 1 cm debele rezine, jih posolimo in pokapamo z limoninim sokom. Počakamo nekaj časa, da se odcedi nekaj vode. Nato jih na papirnati brisači osušimo in v vroči namaščeni ponvi ali na žaru na hitro popečemo ter na koncu malo posolimo. Zložimo na ploščo in nanje položimo tanko rezino paradižnika in rezino mocarele. Pokapamo jih z olivnim oljem ter posolimo po okusu. Po vrhu razporedimo natrgane liste sveže bazilike. Jed se odlično poda vsem vrstam mesa na žaru ali kot samostojna jed.

Več ...
 

GRATINIRAN MLADI KROMPIR S SKUTO IN DROBNJAKOM

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:
– 500 g mladega krompirja
– 100 g skute
– 100 g slanine
– 3 žlice kisle smetane
– groba morska sol
– poper, sveži drobnjak

Več ...
 

PROSENA KAŠA Z JABOLKI

E-pošta Natisni

Sestavine za 2 osebi:
• 1 manjša skodelica prosene kaše
• 3 skodelice polnomastnega mleka
• 1 skodelica vode
• 2 žlici sirupa smrekovih vršičkov
• 2 jabolki
• 2 žlici grobo sekljanih lešnikov
• 3 žlice rozin ali suhih sliv
• 1 rezina masla
• sol, cimet, limonin sok

Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij