PESTROST IN RAZNOLIKOST PRIHODNJE SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE

PESTROST IN RAZNOLIKOST...

Intervju z dr. Tassosom Haniotisom, direktorjem...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Kulinarika

PEČENA JABOLKA Z OREHI IN SMETANO

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:
4 velika jabolka
100 g mletih orehov
40 g (4 jedilne žlice) masla
2 dl mleka
60 g (3 jedilne žlice) medu
malo cimeta
200 ml sladke smetane

Priprava:
Jabolka operemo in izdolbemo sredice ter napolnimo z maslom, cimetom in malo medu. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, dobre pol ure. Proti koncu pečenja pripravimo nadev: orehe poparimo z mlekom, primešamo preostali med in tretjino sladke smetane ter napolnimo sredice jabolk. Po vrhu pa okrasimo s stepeno smetano.

 

NAMAZ IZ ČIČERIKE S ČEBULO

E-pošta Natisni

Sestavine za 500 g namaza:
• 300 g čičerike
• 1 čebula
• čajna žlica sesekljanega koromača
• 2 žlici olivnega olja
• sol, poper, peteršilj, majaron

Priprava:

Več ...
 

POLETNA OSVEŽITEV - MLEČNE OGURKE/KUMARE (za 4 osebe)

E-pošta Natisni

Poletne temperature se dvigajo iz dneva v dan, nam pa postaja vedno bolj vroče. Ohladitev v poletnih dneh nekateri najdejo v kopališčih, drugi v senci, mi pa smo jo za vas poiskali kar na domačem vrtu/krožniku. Nepogrešljiv pridelek vsakega vrta so gotovo kumare. Kar 97 odstotkov kumare predstavlja voda, zato jih pogosto vključite na jedilnik. Ne le, da so vitaminsko polne in zdrave, tudi osvežile vas bodo. In v teh vročih poletnih dneh se bo prilegla osvežitev s krožnikom mlečnih kumar.

MLEČNE OGURKE/KUMARE (za 4 osebe)

3 večje domače kumare
2 stroka sesekljanega česna
0,3 dl sončničnega olja
0,3 dl jabolčnega kisa
1 dl kisle smetane
2 dl kislega mleka
malo mlete kumine
sol, poper
Kumare olupimo in tanko narežemo. Posolimo jih in po desetih minutah ožamemo. V posodi zmešamo vse ostale sestavine in jih prelijemo preko ožetih kumar ter dobro premešamo. Solato mariniramo kakšno uro pred postrežbo v hladilniku. Zraven lahko ponudimo tudi pire ali kuhan krompir.
Pripravila Sonja Sočič, Center za zdravje in razvoj Murska Sobota
Recept prispevala Mojca Polak, VSŠGT Maribor
Fotografija arhiv CZR

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij