30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Kulinarika

SADNE PALAČINKE

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:
– 300 ml mleka
– 200 g gladke pšenične ali pirine moke
– 2 jajci
– sol
– 1 zavitek vaniljevega sladkorja
– 1 zavitek rumovega sladkorja
– 200 ml mineralne vode ali kefirja
Nadev za eno palačinko:
– polovica banane
– žlica čokoladnega namaza
– čajna žlička marmelade iz drnulj


Priprava:
Jajca penasto umešamo s sladkorji, dodamo mleko in moko ter umešamo testo. Postavimo ga za nekaj časa na hladno, da miruje. Olupimo banano in narežemo na tanke rezine.

 

Več ...
 

PEČENA JABOLKA Z OREHI IN SMETANO

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:
4 velika jabolka
100 g mletih orehov
40 g (4 jedilne žlice) masla
2 dl mleka
60 g (3 jedilne žlice) medu
malo cimeta
200 ml sladke smetane

Priprava:
Jabolka operemo in izdolbemo sredice ter napolnimo z maslom, cimetom in malo medu. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, dobre pol ure. Proti koncu pečenja pripravimo nadev: orehe poparimo z mlekom, primešamo preostali med in tretjino sladke smetane ter napolnimo sredice jabolk. Po vrhu pa okrasimo s stepeno smetano.

 

NAMAZ IZ ČIČERIKE S ČEBULO

E-pošta Natisni

Sestavine za 500 g namaza:
• 300 g čičerike
• 1 čebula
• čajna žlica sesekljanega koromača
• 2 žlici olivnega olja
• sol, poper, peteršilj, majaron

Priprava:

Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij