30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Kulinarika

Hišni lonec s kislo repo

E-pošta Natisni
Recept za hišni lonec s kislo repo, ki se poda v teh pustnih dneh, je pripravila Marta Druzovič, ki je za domače kulinarične dobrote prejela številna priznanja. Marta skupaj z možem Albinom skrbi za bogato ponudbo turistične kmetije Druzovič v vasi Drbetinci v osrčju Slovenskih goric. Mož Albin je predsednik področne zadruge Vitomarci, ki deluje v okviru KZ Ptuj. Na kmetiji, ki ima tudi možnost nastanitve, vam poleg raznovrstne doma pridelane hrane postrežejo tudi z več sortami domačega vina. Več o kmetiji na www.druzovic.si.
 
Več ...
 

Pohorski lonec

E-pošta Natisni
Recept za pohorski lonec, značilno jed za tamkajšnje območje, in kruhovo potico so pripravile članice iz Društva kmetic LIPA iz Vitanja, ki že vrsto let aktivno delujejo na območju zadruge Slovenske Konjice.

 

Več ...
 

Kruhova potica

E-pošta Natisni
Sestavine:
na rezine narezan star kruh ali žemlje, 1 l mleka, 3 jajca, sladkor, vanilijev sladkor, cimet, 3–4 jabolka, 1 kg skute, kisla smetana
 
Skutin nadev: skuti dodamo rumenjak, sladkor, 1 dcl kisle smetane in sneg iz beljaka
 
Rezine kruha ali žemlje namočimo v mleko. Na dno namaščenega pekača damo plast namočenih rezin kruha. Na rezine damo skutini nadev, po katerem še potrosimo dušena jabolka, katerim smo še dodali cimet in sladkor. Nato dodamo spet plast rezin kruha in nadeva. Pečemo približno 1 uro pri 180 °C.

Besedilo in fotografije KGZ Slovenske Konjice

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij