PESTROST IN RAZNOLIKOST PRIHODNJE SKUPNE KMETIJSKE POLITIKE

PESTROST IN RAZNOLIKOST...

Intervju z dr. Tassosom Haniotisom, direktorjem...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Kulinarika

MLADI KROMPIR S KOROMAČEM

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:
– 1 kg mladega krompirja
– 300 g korenčka
– 300 g koromača
– 1 žlica svinjske masti ali druge maščobe
– 4 vejice žajblja
– 1 vejica rožmarina
– zeliščna sol ali klasična morska sol
Priprava:

Več ...
 

MALE MIŠKE

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:
• 4 jajca
• 2 čvrsta jogurta v lončku
• 4 jogurtove lončke gladke moke
• 2 pecilna praška iz vinskega kamna
• 2 zavitka vaniljevega sladkorja
• čajno žličko ruma
• pol čajne žličke soli
• sladkor v prahu za posip
• 1 l olja ali katere druge maščobe, primerne za cvrtje

Več ...
 

KAKIJEVA KREMA V KOZARCU

E-pošta Natisni

Sestavine za 4 osebe:

• 3 kakiji
• 200 ml tekočega jogurta
• 200 ml sladke smetane
• sok polovice limone
• cimet
• 1 žlica medu ali agavinega sirupa
• praženi mandljevi lističi

Priprava:
Kakije olupimo ali izdolbemo, odvisno od sorte kakija, nato pa jih spasiramo s paličnim mešalnikom ter dodamo med, cimet, limonin sok in jogurt. Polovico te mase damo v kozarec na dno. Drugi polovici mase pa narahlo primešamo smetano, ki smo jo stepli posebej in postavili za nekaj časa na hladno, ter s to peno prelijemo maso v kozarcu- Po vrhu potresemo mandljeve lističe.

Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij