Zaninivosti

DPM SPODNJE SAVINJSKE DOLINE ZMAGOVALCI KVIZA

E-pošta Natisni

Društvo podeželske mladine Mirna Peč in Zveza slovenske podeželske mladine sta organizirala državni kviz Mladi in kmetijstvo, ki je potekal konec aprila 2018 v Mirni Peči. Najboljša ekipa tokratnega kviza, na katerem je sodelovalo 11 ekip, je postala ekipa Društva podeželske mladine Spodnje Savinjske doline, drugo mesto je osvojila ekipa DPM Spodnje Podravje, tretje pa gostitelji DPM Mirna Peč. Tričlanske ekipe so odgovarjale na vprašanja iz štirih tem, to so bile krave molznice, svetovni dan čebel, metodologija FADN in Zveza slovenske podeželske mladine. A. J.

 

V DBS SEDAJ AKCIJSKA PONUDBA STANOVANJSKIH KREDITOV S FIKSNO OBRESTNO MERO IN DALJŠO DOBO ODPLAČEVANJA

E-pošta Natisni

V Deželni banki Slovenije so na pobudo strank pripravili posebno akcijo stanovanjskih kreditov s fiksno obrestno mero, ročnost pa podaljšali na 20 let, kar kreditojemalcu omogoča večjo fleksibilnost pri odplačevanju. Za vse, ki prisegate na kredite, vezane na Euribor, imajo v ponudbi akcijske spremenljive obrestne mere. Še več – že tako ugodne fiksne in spremenljive obrestne mere si lahko še dodatno znižate z večjim obsegom sodelovanja z banko. V Deželni banki Slovenije vas vabijo, da jih obiščete v vam najbližji poslovalnici DBS ali pa preverite ponudbo na njihovi spletni strani www.dbs.si. I. K.

KASAŠKE DIRKE V LJUTOMERU

E-pošta Natisni

Kasaški klub Ljutomer, ki deluje nepretrgoma že 143 let, skrbi za ohranjanje in bogato dediščino reje kasaških konj in prirejanja kasaških dirk na Slovenskem. Vsako leto organizira kasaške dirke na hipodromu v Ljutomeru. Letos bodo potekale 6. maja, 17. junija, 5. avgusta, 26. avgusta, 16. septembra in 21. oktobra 2018. Vabljeni! J. S.

 

KOLESARSKI MARATON JUNAKI VINOGRADOV

E-pošta Natisni

Vinska klet Brda bo letos organizirala Kolesarski maraton Junaki vinogradov, ki bo 2. junija 2018. Začetki Kolesarskega maratona češenj segajo v leto 1996, ko je Kolesarski center Rog iz Ljubljane v sodelovanju s Kolesarskim društvom Brda in Vinsko kletjo »Goriška Brda« prvič organiziral kolesarski maraton od Ljubljane do Dobrovega, kamor je tedaj prikolesarilo približno 300 udeležencev. Odtlej se je število kolesarjev nenehno povečuje. Ta rekreativna kolesarska prireditev ima start v Ljubljani, postanek v Ajdovščini in cilj v Vinski kleti »Goriška Brda« na Dobrovem – vse skupaj znaša 108 km. Več na http://klet-brda.si/sl/maraton-junaki-vinogradov/ A. J.

VIPAVSKA DOLINA MED DESET NAJBOLJ "VROČIH" EVROPSKIH DESTINACIJ LETA

E-pošta Natisni

Znamenita avstralska založniška hiša Lonely Planet, je objavila seznam "Best of Europe - Top 10 Destinations", v katerem predstavlja svoja priporočila za obisk še neodkritih evropskih krajev. Na vrh lestvice so uvrstili italijansko pokrajino Emilija-Romanja, sledijo Kantabrija v Španiji, Frizija na Nizozemskem, Kosovo, Provansa ob francoski sredozemski obali, škotsko mesto Dundee, grški Mali Kikladi, litovska prestolnica Vilna, slovenska Vipavska dolina in glavno mesto Albanije, Tirana. Kot so zapisali v obrazložitvi, je Vipavska dolina primerna za ljubitelje vina in pustolovščin, njene lepote pa je najbolje odkrivati s pomočjo lokalno vodenih kolesarskih tur. Pet glavnih razlogov za obisk Vipavske doline po mnenju Lonely Planeta je: slikovita pokrajina, vrhunska vina, kolesarjenje med vinskimi kletmi, lokalna kulinarika ter aktivnosti na prostem in pod površjem. Po MMC povzela A. J.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij