Mali oglasi

Pletenje iz šibja - Sv. Jurij ob Ščavnici

E-pošta Natisni

Slavko Matjašič se je pletenja naučil od svojega očeta. Plesti je začel kot osnovnošolec:

»Od začetka sen več škode nareda kak haska!«

Plete za domače potrebe, veliko pa naredi po naročilu tudi drugim, v glavnem kmetom.

»So stalno pravili, ka si nej kmet, če si san ne narediš.«

Njegova posebnost je, da hodi tudi na štero

. To pomeni, da gre po naročilu plest tudi na dom. Pravi, da tam več naredi, kot če bi delal doma. Svoje izdelke prodaja tudi na sejmih v Prlekiji in Prekmurju. Leta 1995 je naredil največ, 600 pletenih kosov. Vse ima tudi zapisano v zvezku; komu je delal, koliko in kaj je naredil ter ceno. V glavnem izdeluje po naročilu košare z dvema ročajema, z enim ročajem, košarice za kruh; zna pa delati tudi krboč – šibo, spleteno iz osmih vej, ki so jo uporabljali otroci za pametivo - 28. december, dan nedolžnih otrok. Več informacij na tel. 02/568 40 34.

 

Sušenje sadja in vrtnin

E-pošta Natisni
Najstarejši način sušenja sadja je sušenje na soncu. Sadje lahko sušimo tudi v pečici ali posebnih sušilnih strojih. Več o sušenju sadja (sliv, jabolk, hrušk, marelic, borovnic, fig in grozdja) ter vrtnin (korenja, graha, čebule, peteršilja, špinače, zelja, krompirja in stročjega fižola) si lahko preberete v knjižici z naslovom »Sušenje sadja in vrtnin« Darje Škof. Knjigo lahko naročite po tel. 01 427 52 06.
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij