Mali oglasi

Prodam bukova drvaProdam bukova drva

E-pošta Natisni
Prodam bukova drva, razrezana in pripeljana na dom (Škofja Loka). Telefon 041/758-958 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .
 

Prodam mešana drva

E-pošta Natisni
Prodam mešana drva – 15 m3 (gaber, hrast, bukev) po ceni 45 EUR/m3 na lokaciji Suha krajina (Hinje). Drva so narezana na dolžino 50–60 cm. Telefon 041 638 517 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Knjiga "Umno kletarstvo"

E-pošta Natisni

Knjiga »Umno kletarstvo« Pri založbi Avrora je na pobudo Vilija Gombača izšel ponatis knjige Umno kletarstvo avtorja dr. Josipa Vošnjaka iz leta 1873. Knjiga je prvi pravi slovenski priročnik za vinogradništvo, v katerem izvemo vse o pripravi vinograda, kleti, sodih, orodju, kemiji v vinu, boleznih vin, poboljšanju vin in vinskih sortah. Vsebuje opis vinskih sort na Kranjskem in pridelavo vin v tujini. Knjiga je kulturnega in zgodovinskega pomena, saj govori o bogati tradiciji slovenskega vinarstva.

 

Zaščita za ležišče iz naravne ovčje volne

E-pošta Natisni
Po meri izdelujemo nadvložke oziroma zaščito za ležišče iz prave naravne ovčje volne. Tel. 040 860 165.

Lončarstvo Filovci

E-pošta Natisni
Lončarska vas Filovci je bila ustanovljena leta 2005. Bistvo in namen kompleksa je predstaviti in ohraniti kmečko arhitekturo panonske pokrajine ter rokodelske dejavnosti. Poudarek je na lončarstvu kot najpomembnejši pretekli dejavnosti v vasi. Filovci so znani po t. i. črno žgani posodi. Moški so lončarili za domače potrebe, za prodajo po okoliških sejmih ter za širšo prodajo in trženje. V 20. stoletju je bilo v Filovcih 74 lončarjev! Obiskovalci si v vasi v ohranjenih cimpranih objektih lahko ogledajo stalno razstavo o lončarstvu v Filovcih, preneseno propadlo žganjarno iz Bogojine in rekonstrukcijo črne kuhinje s kulinarično ponudbo. Ker je lončarstvo primarna dejavnost družine Bojnec, lahko obiskovalci kupijo tradicionalne in sodobne izdelke tudi v trgovini na domu; prav tako si lahko ogledajo izdelavo lončevine na lončarskem vretenu. Več informacij na: Zavod Lončarska vas tel.: 02/547 91 30, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij