Predstavljamo

KZ METLIKA – ZVESTOBA DOBREMU ŽE 70 LET

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Metlika, z.o.o., je ena od najstarejših zadrug v Sloveniji, saj njeni začetki segajo v leto 1909. S svojo zgodovino poslovanja, kakovostjo ponudbe in širino prodaje je Kmetijska zadruga Metlika danes po prometu največja zadruga v Sloveniji.

Leta 1909 je bila ustanovljena prva vinarska zadruga v Beli krajini, da bi organizirano tržila belokranjsko vino. Takratna zadruga je leta 1929 zaradi lastnih potreb po vinu zgradila tudi vinsko klet, ki pa je bila med drugo svetovno vojno porušena. Leta 1958 je novo zgrajena vinska klet prvič odkupila vino in ga začela tržiti.

Več ...
 

KZ SELNICA OB DRAVI – 70 LET ZNANJA IN IZKUŠENJ NA PODROČJU SADJARSTVA

E-pošta Natisni

KZ Selnica ob Dravi je bila ustanovljena 18. novembra 1945 z namenom »vse naloge vršiti v svrho samopomoči in izboljševanju gospodarstva svojih članov in delovnega ljudstva«, kot je zapisano v listini o vpisu zadruge.

Več ...
 

60 LET KMETIJSKE ZADRUGE ŠALEŠKA DOLINA

E-pošta Natisni

Korenine Kmetijske zadruge Šaleška dolina segajo v leto 1955, ko so se združile kmetijske zadruge Družmirje, Lokovica, Topolšica, Ravne, Zavodnje in Sveti Florjan. Pozneje so se ji pripojile še kmetijske zadruge Velenje, Šmartno ob Paki in Bele Vode, obrtno podjetje ter klavnici in mesariji Šmartno ob Paki in Velenje. Leta 1971 se je zadruga priključila trgovskemu podjetju ERA Velenje. V vsem tem obdobju se je zadruga večkrat preimenovala, leta 1993 pa je bila registrirana kot samostojna organizacija z imenom Kmetijska zadruga Šaleška dolina, z.o.o. s sedežem v Šoštanju.

 

Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij