Predstavljamo

KZ KRKA VODILNI PONUDNIK TRŽNO PRIDELANE ZELENJAVE V SLOVENIJI

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Krka Novo mesto je ena večjih kmetijskih zadrug v Sloveniji in pomemben gospodarski subjekt v regiji. Zajema območje mestne občine Novo mesto in občin Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Škocjan, Šentjernej ter občino Črnomelj.


Matjaž Brezovar, predsednik KZ Krka, o zadrugi pove: »Zadruga ima zaposlenih 190 delavcev in povezuje 315 članov. Letno ustvarimo 31 milijonov evrov prihodkov, odkupimo 21 milijonov litrov mleka, 1500 ton živine in 3000 ton zelenjave. Po svoji obliki smo splošna kmetijska zadruga, ki izvaja več različnih dejavnosti hkrati. Opravljamo dejavnosti trgovine (maloprodaja in veleprodaja), klavnice in mesne predelave ter kooperacijsko dejavnost. Poslovno ne sodelujemo samo s svojimi člani, temveč z bistveno večjim številom kmetov oziroma proizvajalcev ter na ta način zagotavljamo preživetje njim in njihovim družinam. Zadruga si prizadeva za dvig odkupne cene mleka, saj le ta v zadnjih mesecih le s težka pokrije vse ostale dvige cen pri inputih (krmila, nafta, dokup potrebne krme…).«

Več ...
 

20 LET KMETIJSKO-GOZDARSKE ZADRUGE PIVKA

E-pošta Natisni

Kmetijsko-gozdarska zadruga Pivka je nastala leta 1992 s preoblikovanjem Temeljne organizacije kooperantov gozdarstva Pivka (TOK Pivka, ki je deloval v okviru Gozdnega gospodarstva Postojna) po sprejetju Zakona o zadrugah in Zakona o gozdovih RS.


Danes KGZ Pivka združuje 67 članov in zaposluje 9 ljudi. Letno ustvari dobra 2 milijona evrov prometa. V strukturi prometa gozdarstvo predstavlja 85-odstotni, kmetijstvo pa 15-odstotni delež. Zadruga posluje tako doma kot v tujini, predvsem v Italiji in Avstriji, in vsa leta deluje pozitivno.

Več ...
 

KZ LOVRENC NA POHORJU PRAZNUJE 20 LET

E-pošta Natisni

Pred dvajsetimi leti so se kmetje, ki so tedaj sodelovali z Gozdnim gospodarstvom Maribor, TOK Lovrenc na Pohorju, v skladu z novim Zakonom o zadrugah na referendumu odločili za reorganizacijo svoje organizacije v zadrugo. Kmetijska zadruga Lovrenc na Pohorju je bila tako ustanovljena 1. julija 1992 in je od svoje ustanovitve članica Zadružne zveze Slovenije. V zadrugo se je takrat včlanilo 40 kmetov, od katerih je večina tudi še danes članov. Zadruga danes združuje okrog 50 članov in letno ustvari nekaj manj kot milijon evrov prihodkov. Zadruga ustvarja promet z odkupom lesa in surovega mleka, s prodajo trgovskega blaga in v zadnjih letih tudi z gostinsko dejavnostjo.

Maks Wolfgruber, predsednik zadruge, pravi: »Prva leta poslovanja so bila za zadrugo izredno težka.

Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij