Predstavljamo

KMETIJA DUŠANA PINTARJA OHRANJA TRADICIJO

E-pošta Natisni
Na Gorenjskem kmetje pridelujejo kakovostne proizvode, ki jih tržijo preko svojih zadrug ter klavnice in mlekarne, ki deluje v okviru Kmetijsko-gozdarske zadruge Škofja Loka. Ena takih kmetij je kmetija Dušana Pintarja, na kateri kmetujejo že več sto let več generacij. Na kmetiji se ukvarjajo s pridelavo mleka, mesa in gozdnih proizvodov. Dušan Pintar je že drugi mandat podpredsednik škofjeloške zadruge, aktiven v Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije vse od njene ustanovitve, popoldne pa svoj prosti čas namenja obnavljanju starodobnih vozil in potovanjem. Prizadeva si za čim boljše sodelovanje kmetov z zadrugo in potrošniki. »Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije je stanovska organizacija kmetov, ki mora delati v korist kmetov in skrbeti za dobro sodelovanje z vsemi kmetijskimi in nekmetijskimi organizacijami. Zbornica bi morala poskrbeti za gospodarske možnosti, ki bodo kmetom omogočile čim boljše gospodarjenje na svojih kmetijah,« pa meni o zbornici, katere član je.
A. J.
 

TRADICIJA REJE PIŠČANCEV PERUTNINARSKE ZADRUGE PTUJ

E-pošta Natisni
Perutninarska zadruga Ptuj z.o.o. je specializirana zadruga za rejo in organizacijo reje brojlerskih piščancev. Na področju severovzhodne Slovenije že 45 let organizira proizvodnjo; nekdaj kot Tok-kooperacija, od leta 1992 pa kot samostojno ustanovljena zadruga. Proizvodnja se odvija pri 171 članih in dveh lastnih farmah.
 
Perutninarska zadruga Ptuj ima sedež v Spodnji Hajdini na Ptuju. Glavna dejavnost zadruge je organizacija proizvodnje brojlerskih piščancev, ki zajema od svetovanja pri tehničnih rešitvah proizvodnega procesa, priprave projektne dokumentacije novogradenj, nabave energentov in repromateriala, finančnega servisiranja proizvodnje do dolgoročnega financiranja proizvodnje opreme in adaptacij starejših objektov.

 

Več ...
 

Več kot 50 let tradicije pridelave jabolk

E-pošta Natisni
Kmetijsko-gozdarska zadruga Sava, z.o.o., Lesce, deluje od leta 1964 in danes vključuje 118 članov. Zadruga zajema področje od Rateč do Radovljice, manjši del pa tudi Naklo, Duplje in Zavrh.
Osnovna dejavnost zadruge je prireja mleka na dveh posestvih v Poljčah in na Bledu. Pred sedmimi leti so v Poljčah odprli zbirni center surovega mleka, za prodajo mleka iz lastnih posestev ter odkupljeno mleko pridelovalcev. Zadruga v sadovnjaku Resje prideluje jabolka, v manjši meri pa tudi hruške, slive in orehe. Iz lastnih jabolk, pridelanih na naravi prijazen način, izdelujejo jabolčni sok in kis.
 
Fotografija: Sadovnjak Resje (arhiv Tatjana Zupan) 
 
Več ...
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij