30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Napovedujemo

14. VRH KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ

E-pošta Natisni

Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pripravlja 14. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij, ki se bo odvijal 4. junija 2014 v Portorožu. Organizatorji pripravljajo pester program z uglednimi gosti iz tujine in Slovenije. Več na http://vrh-zkzp.gzs.si/slo/program.

 

VZPOSTAVLJENA SPLETNA STRAN EUROPEAN MILK MARKET OBSERVATORY

E-pošta Natisni

Evropska komisija je 16. aprila 2014 vzpostavila spletno stran European Milk Market Observatory – Evropski observatorij mlečnega trga. Vsi zainteresirani lahko na spletni strani pridobijo informacije s področja sektorja mleka in mlečnih izdelkov, in sicer podatke o tržnih cenah, o proizvodnih kazalcih, o trendih v naslednjem obdobju in druge informacije. Spletna stran Evropskega observatorija mlečnega trga je: http://ec.europa.eu/agriculture/milk-market-observatory/index_en.htm. B. J.

 

NAGRADNI NATEČAJ ZA ZADRUGE, PODJETJA IN OBČINE

E-pošta Natisni

Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, je v okviru projekta Spodbujamo zelena delovna mesta objavila javni nagradni natečaj »Partnerstva za zelena delovna mesta: dobre prakse podjetij in lokalnih skupnosti«. K prijavi vabijo tista uspešna in napredna partnerstva, ki prispevajo k ustvarjanju zelenih delovnih mest in so lahko navdih za partnerstva v drugih okoljih po Sloveniji. Tri najboljše prakse bodo posebej izpostavljene, prva pa bo prejela zeleni teambuilding na ekološki kmetiji v vrednosti tisoč evrov. Vse informacije o natečaju so na spletni strani projekta Spodbujamo zelena delovna mesta. Rok za oddajo prijav na natečaj je 10. september 2014 do 12. ure, več informacij pa dobite pri vodji projekta Gaji Brecelj ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ). I. G.

 

OTVORITEV ZELENJAVNO-SADNE SEZONE KZ

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Krka iz Novega mesta je konec maja 2014 odprla zelenjavno-sadno sezono in pred zadružnim nakupovalnim centrom v Žabji vasi. V okviru vrste prireditev bo predstavila sezonsko in lokalno pridelano zelenjavo in sadje iz integrirane pridelave. Zadruga v juniju organizira Krompirjado, Dneve dolenjskega mladega zelja, Hrustavko v centru mesta in vikenda dolenjske paprike in dolenjske cvetače in brokolija. V trgovinah KZ Krka vse leto nudijo pester izbor sveže in okusne zelenjave ter sadja, pridelanih na slovenskih kmetijah. B. J.

Fotografija: Arhiv KZ Krka

 

LETOS BODO PRILOŽNOSTNI KOVANCI POSVEČENI JANEZU PUHARJU IN BARBARI CELJSKI

E-pošta Natisni

Republika Slovenija bo letos izdala spominske in zbirateljske kovance, ki bodo obeležili 200-letnico rojstva fotografa Janeza Puharja, mednarodno priznanega izumitelja fotografije na steklo, in 600. obletnico kronanja Barbare Celjske za vladarico Svetega rimskega cesarstva.
V prvi izdaji, ki bo predvidoma avgusta 2014, bodo v prodaji zbirateljski zlatnik, srebrnik in 3-evrski dvokovinski kovanec, predvidoma oktobra 2014 pa bo mogoče kupiti 2-evrski kovanec, na katerem bo upodobljena Barbara Celjska, in zbirko kovancev z letnico kovanja 2014, ki jo izdaja Banka Slovenije.
Prodajne cene in točni datumi prodaje bodo znani naknadno, priložnostni kovanci pa bodo ekskluzivno naprodaj v izbranih poslovalnicah Deželne banke Slovenije, ki je pooblaščena agentka Banke Slovenije. S. V.

Fotografija: Arhiv Banke Slovenije

 

V AJDOVŠČINI JE SEMENARNA LJUBLJANA ODPRLA NOV VRTNI CENTER KALIA

E-pošta Natisni

V Ajdovščini je Semenarna Ljubljana odprla nov vrtni center Kalia. Novi center lahko najdete na Goriški ulici 64, v poslovni coni. Ponudba vrtnega centra je prilagojena tudi potrebam kmetovalcev v Vipavski dolini, ponujajo pa tudi hortikulturne storitve – zatravitve, zasaditve okrasnega in sadnega drevja, grmov in živic, poskrbijo pa tudi za ureditve cvetličnih gred ter letno in sezonsko vzdrževanje okolice vašega doma. I. V.

 

26. JOŽEFOV SEJEM V PETROVČAH

E-pošta Natisni

Hmezad Kmetijska zadruga Petrovče, KGZS – Kmetijsko-gozdarski zavod Celje, ZKŠT Žalec, Društvo podeželskih žena občine Žalec in Občina Žalec 19. marca 2014 v Petrovčah pripravljajo 26. Jožefov sejem. Sejem se bo začel z mašama v petrovški baziliki, prva bo ob 8. uri in druga ob 10. uri, slednjo bo vodil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Organizatorji obljubljajo tudi zanimivo razstavo o semenarstvu, sejem pa bo popestrila glasba v živo. Vljudno vabljeni! D. Š.

 

PODEŽELJE V MESTU 2014

E-pošta Natisni

Podeželje v mestu so prireditve, ki v sodelovanju z mestnimi občinami in v organizaciji Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije potekajo ob sobotah na mestnih trgih. Na vsaki od prireditev se s ponudbo pridelkov in izdelkov slovenskega podeželja predstavi približno 40 kmetij. Tudi v letu 2014 ste vabljeni, da se pridružite prireditvi. Sodelujete lahko s prodajo svojih pridelkov ter izdelkov ter s soustvarjanjem kulturnega in kulinaričnega programa. V Ljubljani na Pogačarjevem trgu bodo prireditve Podeželje v mestu 12. aprila 2014 – Velika noč na podeželju, 10. maja 2014 – Dobrote slovenskih kmetij in 24. maja 2014 – Gremo na kmetijo, v Kopru pa bo Podeželje v mestu 7. junija 2014 pri taverni. Termini prireditev in podrobnejši pogoji so objavljeni na spletni strani www.kgzs.si in www.zarazvojpodezelja.si. R. P.

 

RAZSTAVA DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ

E-pošta Natisni

Na Ptuju bo od 15. do 18. maja 2014 potekala državna razstava Dobrote slovenskih kmetij 2014, ki jo že 25. leto zapored organizirajo KGZS Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z ostalimi kmetijsko gozdarskimi zavodi in ob podpori Ministrstva za kmetijstvo in okolje. V okviru razstave poteka tudi ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov in podelitev priznanj za kakovost. A. J.

 

MLEKARNA PLANIKA ODPIRA PRENOVLJENO TRGOVINO

E-pošta Natisni

Mlekarna Planika Kobarid odpira 8. marca 2014 prenovljeno trgovino v Gregorčičevi 32 v Kobaridu, kjer bodo kupci lahko izbirali med široko paleto izdelkov mlekarne in lokalnih proizvajalcev. Skupaj z Deželno banko Slovenije, ki je ob koncu preteklega leta prenovila kobariško poslovalnico banke, bo istega dne organiziran dan odprtih vrat, kjer pripravljajo posebne ugodnosti za stranke iz široke bančne ponudbe. S. V.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij