BODIMO POŠTENI DO SEBE IN POGLEJMO V SVOJE SRCE

BODIMO POŠTENI DO SEBE...

INTERVJU S KMETICO LETA 2017 KAROLINO DRAGICO...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Napovedujemo

8. SIMPOZIJ MEDITERANSKE PRAŠIČEREJE

E-pošta Natisni

Kmetijski inštitut Slovenije organizira od 10. do 12. oktobra 2013 v Ljubljani 8. Simpozij mediteranske prašičereje. Simpozij povezuje znanstvenike in strokovnjake, ki se ukvarjajo z lokalnimi pasmami, tradicionalnimi in ekstenzivnimi sistemi reje ter kakovostjo tradicionalnih izdelkov, ki izvirajo iz tovrstne reje prašičev. Več na spletni strani www.kis.si/8sympmedpig/.

 

KRAŠKI MED PRIDOBIL EVROPSKO ZAŠČITO

E-pošta Natisni

Evropska komisija je 6. avgusta 2013 v Uradnem listu EU objavila registracijo Kraškega medu (zaščitena označba porekla), ki je že 17-ti slovenski proizvod in četrti proizvod z območja Krasa, ki je registriran pri Evropski komisiji. Kraški med je po svoji vsebini suh in zrel med, bogat z minerali, rudninskimi snovmi in encimi. Bogat floristični sestav in suho kraško podnebje se odražajo v polni in izraziti aromi medu, kar je odločujoče za drugačnost Kraškega medu.

 

PRAZNIK IDRIJSKIH ŽLIKROFOV

E-pošta Natisni

V soboto, 31. avgusta 2013, vas Idrija vabi na kulinarično prireditev Praznik idrijskih žlikrofov, ki bo ponudila aktivna kulinarična doživetja v obliki delavnic, prikazov in degustacij. Žlikrofe boste lahko okušali z različnimi omakami ali pa na kulinarični tržnici kupili sestavine za njihovo pripravo. Vabljeni vsi, še posebej pa dobri jedci – ljubitelji dobre slovenske kuhinje! Polona Kavčič, ICRA, d.o.o., Idrija.

Fotografija Jani Peternelj, arhiv ICRA d.o.o. Idrija

 

5. JUNIJ – 13. VRH KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ

E-pošta Natisni

Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij vabi na 13. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij, ki se bo odvijal 5. junija v Portorožu. Program se bo osredotočal na pregled poslovanja živilske panoge, na odnose v agroživilski verigi in iskal odgovore na vprašanja, kaj prinaša agroživilska veriga jutri. Dogodek je brezplačen.

Več na http://vrh-zkzp.gzs.si/

 

 

OBIŠČITE NAJVEČJI SLOVENSKI VRT NA PTUJU

E-pošta Natisni

V Selekcijsko poskusnem centru Semenarne Ljubljana na Ptuju bodo odprli vrata največjega slovenskega vrta, kjer si lahko ogledate posevke zanimivih in posebnih vrtnin, cvetlic in zelišč s poudarkom na avtohtonih in udomačenih sortah iz vrečk Semenarne Ljubljana. Za strokovne in praktične nasvete boste lahko povprašali Mišo Pušenjak, specialistko za zelenjadarstvo in okrasne rastline. Zato vas v soboto, 29. junija, vabijo v Selekcijsko poskusni center na Ptuj, Ob Dravi 5a. Ogledi vrta in svetovanja bodo potekali ob 9., 12. in 17. uri.

 

Najava

E-pošta Natisni

Spoštovani bralci!

Veseli smo, da vas je tako veliko, ki prebirate naš časopis, ki želite sodelovati pri njegovem soustvarjanju, ki ste kdaj tudi kritični in nam
pomagate biti še boljši. Časopis bo po novem letu izhajal štirikrat letno. Verjamemo, da boste ostali naši bralci tudi v prihodnje.

Uredništvo

 

NAJAVA KONFERENCE »UVELJAVITEV NAČELA KRATKIH VERIG V SISTEMU JAVNEGA NAROČANJA«

E-pošta Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Mestna občina Slovenj Gradec organizirata v sredo, 16. januarja 2013 ob 10. uri v prostorih MKC, Ozare 18, v Slovenj Gradcu 2. regijsko konferenco z naslovom »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja«. Poudarek konference bo na pomenu in možnostih lokalne trajnostne oskrbe in predstavitvi zakonske spremembe v sistemu javnega naročanja. Gost na konferenci bo tudi minister za kmetijstvo in okolje g. Franc Bogovič.

 

POSVET »REFORMA SKP DO 2020« Z EVROPSKIM KOMISARJEM ZA KMETIJSTVO

E-pošta Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje vabi na posvet z naslovom »Reforma Skupne kmetijske politike do 2020« z Dacianom Cioloşom, evropskim komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja. S posvetom želi resorno ministrstvo seznaniti evropskega komisarja za kmetijstvo in razvoj podeželja z usmeritvami Slovenije za izvedbo Skupne kmetijske politike in omogočiti nevladnim organizacijam, da predstavijo svoja stališča s področja kmetijstva in razvoja podeželja evropskemu komisarju. Posvet bo potekal v kulturnem domu v Krškem v petek, 9. novembra 2012, z začetkom ob 10. uri. Zaradi lažje organizacije organizatorji prosijo, da udeležbo potrdite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. najpozneje do petka, 2. novembra 2012. Več lahko preberete na www.mko.gov.si.

 

21. ZADRAVČEVI-ERJAVČEVI DNEVI

E-pošta Natisni

Tradicionalni mednarodni simpozij »Zadravčevi-Erjavčevi dnevi: Posvetovanje o prehrani domačih živali« bodo letos potekali 8. in 9. novembra v kongresni dvorani hotela Radin v Radencih. Na posvetu, ki ga organizira Kmetijsko-gozdarski zavod Murska Sobota, boste lahko prisluhnili slovenskim, nemškim, avstrijskim in madžarskim vrhunskim strokovnjakom o pridelavi zdrave, kakovostne krme in okolju prijazne vzreje živali, ki zagotavlja potrošniku dolgoročno zdravo hrano. Vabljeni!

 

LOMBERGARJEVI DNEVI

E-pošta Natisni

Kmetijsko-gozdarski zavod Maribor pripravlja od 5. do 7. decembra 2012 »Lombergarjeve dneve«, ki bodo potekali v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah. V sredo, 5. decembra 2012, bo potekal drugi Poljedelski posvet, v četrtek, 6. decembra 2012, peti Vinogradniški posvet, in v petek, 7. decembra 2012, osmi Lombergarjev sadjarski posvet z mednarodno udeležbo. Na vseh treh posvetih bodo tuji in domači strokovnjaki predstavili tehnološke novosti, ki so potrebne pri pridelavi poljščin, vina in sadja, saj so razvijajoče se sodobne tehnologije stalnica in pogoj za uspeh omenjenih kmetijskih panog. Vabljeni!

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij