BODIMO POŠTENI DO SEBE IN POGLEJMO V SVOJE SRCE

BODIMO POŠTENI DO SEBE...

INTERVJU S KMETICO LETA 2017 KAROLINO DRAGICO...

140_let.jpg

Vreme

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Napovedujemo

MARTINOVO VABI

E-pošta Natisni

Trgatve so za nami in v vinskih kleteh se grozdje že spreminja v vino. Obetajo se številni dogodki po vsej Sloveniji, ki vas v tem času vabijo na krst mladih vin in pokušino vinske letine 2012.

Martinovanje v Brdih bo tudi letos ponudilo pestro paleto dogajanja. Jedro Martinovanja bo v Šmartnem, kjer se bodo briški vinarji predstavili v kleteh te srednjeveške vasice. Obeta se bogato kulturno dogajanje, obujanje šeg in navad, povezanih z martinovanjem. Na Gradu Dobrovo pa martinovanje prireja regijska vinoteka. Več informacij je na voljo na www.brda.si. Vinska klet KZ Metlika vabi v ponedeljek, 12. novembra 2012 na dan odprtih vrat vinske kleti. V soboto, 17. novembra 2012, pa se lahko udeležite pohoda »Po poteh soseske zidanice Drašiči«, kjer se boste med drugim ustavili tudi v vinogradih zadruge Metlika ob pokušini Portugalke ter ostalih izbranih vin. Martinovanje v Hiši vin Emino v Podčetrtku bo potekalo 10. novembra s pričetkom ob 15. uri. Pozdrav Martinovemu se bo začel s krstom in pokušino vinskega letnika 2012, živo glasbo, pestrim spremljevalnim programom ter žrebanjem srečnega dobitnika velike Martinove nagradne igre. Vinska klet Vipava 1894 bo martinovanje pripravila v soboto, 10. novembra 2011 v Gostilni Vipavski hram v vinski kleti Vipava 1894. V zadružni kleti Pesnica bodo Martinovo počastili z moštom, mladim vinom, kostanjem in drugimi priboljški. Od 9. do 10. novembra se bodo na dvorišču kleti Pesnica, v senci stare štajerske preše, vrstile prireditve kot so krst mošta, pevske točke in ogledi kleti. Martinovanje v Ormožu bo potekalo od 9. do 12. novembra 2012 in bo med drugim vključevalo Festival vina in kulinarike, Martinov pohod med Ormoškimi goricami, rokodelsko tržnico, ogleda vinske kleti z degustacijo vin in druge vzporedne prireditve za vse generacije.

 

2. SLOVENSKI PODEŽELSKI PARLAMENT

E-pošta Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Društvo za razvoj slovenskega podeželja organizirata posvetovanje in javno razpravo o vsebinah novega Programa razvoja podeželja RS v obdobju 2014–2020. Posvetovanje v obliki 2. Podeželskega parlamenta se bo odvijalo 16. in 17. oktobra 2012 v Termah Zreče. Temeljni cilj podeželskega parlamenta je ustvariti prostor za intenzivno izmenjavo mnenj o prihodnosti slovenskega podeželja. Drugi podeželski parlament se bo osredotočil na obravnavo najaktualnejših tem za razvoj podeželja, predvsem na vsebine novega Programa razvoja podeželja RS v obdobju 2014–2020. Več o vsebinah in prijavi na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje www.mko.gov.si.

 

SLOVENIACOOP 2012 Zadružništvo – vektor sprememb v Evropi

E-pošta Natisni

V Ljubljani se bo od 15. do 17. oktobra 2012 odvijala mednarodna konferenca SlovenijaCoop2012 – Zadružništvo – vektor sprememb v Evropi, ki jo v sodelovanju z največjim zadružnim podjetjem na svetu Mondragon iz Baskije organizirajo Slovenski forum socialnega podjetništva, Inštitut Novum in Evropski liberalni demokrati skupaj s partnerji. Udeležbo na konferenci je potrdil tudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. V spodbudo razvoju zadružništva v Sloveniji in Evropi so na konferenco vabljeni ugledni predavatelji iz Slovenije in tujine, ki bodo poleg teoretičnih podlag in primerjalnih prednosti zadružništva predstavili številne primere dobrih praks različnih vrst zadrug. S konferenco želijo organizatorji spodbuditi lokalno, regionalno, nacionalno in mednarodno povezovanje iniciativ razvoja zadružništva in ustvarjanje novih delovnih mest v socialnem podjetništvu. Več o programu konference in prijavah se pozanimajte na spletni strani http://fsp.si.

 

3. DNEVI SOCIALNE EKONOMIJE

E-pošta Natisni

V Ljubljani bo 18. in 19. oktobra 2012 na Gospodarski zbornici Slovenije potekala mednarodna konferenca z naslovom: 3. Dnevi socialne ekonomije – Družbene inovacije in raznolikost zaposlovanja, ki jo organizirajo SKUP – Skupnost privatnih zavodov, ŠENT, ŠENTPRIMA in Agencija za socialno ekonomijo. Udeležba je brezplačna. Več o konferenci najdete na www.skup.si.

 

9. VSESLOVENSKO SREČANJE KMETOV V PONIKVI

E-pošta Natisni

V nedeljo, 14. oktobra 2012, bo na Ponikvi potekalo deveto vseslovensko srečanje kmetov k svojemu zavetniku Antonu Martinu Slomšku, ki ga organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije. Srečanje se bo pričelo bo ob 12. uri s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Martina. Ob 14.30 uri bo potekala svečana akademija pred rojstno hišo Antona Martina Slomška na Slomu. Več na www.kgzs.si.

 

DBS IZBRANA MED NAJUGODNEJŠIMI BANKAMI

E-pošta Natisni

Tudi letos je analiza revije Moje finance pokazala, da je Deželna banka Slovenije s svojo ponudbo ponovno med najugodnejšimi bankami v Sloveniji. V uredništvu so avgusta pod drobnogled vzeli 20 bank in primerjali cene 14 bančnih storitev za prebivalstvo. Deželna banka Slovenije se je tudi letos uvrstila med najugodnejše banke, kar znova dokazuje, da je strankam v skladu s svojim sloganom »vedno blizu« s ponudbo kakovostnih in cenovno zelo ugodnih produktov in storitev. Več o analizi revije Moje finance lahko preberete na spletnih straneh www.dbs.si in v aktualni številki revije Moje finance. S. V.

 

PRAZNIK IDRIJSKIH ŽLIKROFOV

E-pošta Natisni

V Idriji bo 1. septembra 2012 potekal Praznik idrijskih žlikrofov, kjer bodo obiskovalcem ponudili aktivna kulinarična doživetja ter predstavili certificirane proizvajalce zaščitenih idrijskih žlikrofov, ki so zaščitena jed kot zajamčena tradicionalna posebnost, ter drugih lokalnih proizvodov, združenih v skupini Kmečka tržnica. Polona Kavčič

 

S podeželja.si na Radiu Ognjišče

E-pošta Natisni
Po novem letu lahko vsak prvi in tretji torek v mesecu prisluhnete oddaji S podeželja.si na Radiu Ognjišče, ki jo pripravlja Zadružna zveza Slovenije skupaj z Radiem Ognjišče. Oddaja, ki jo vodi novinar Jure Sešek, je na sporedu ob 13.25 uri.
 
Informacije o dogodkih v vašem kraju nam lahko posredujete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in z veseljem jih bomo objavili.
 

S podeželja.si na Radiu Ognjišče

E-pošta Natisni
Po novem letu lahko vsak prvi in tretji torek v mesecu prisluhnete oddaji S podeželja.si na Radiu Ognjišče, ki jo pripravlja Zadružna zveza Slovenije skupaj z Radiem Ognjišče. Oddaja, ki jo vodi novinar Jure Sešek, je na sporedu ob 13.25 uri. 
 

Lombergarjevi dnevi v Mariboru

E-pošta Natisni
V organizaciji Kmetijsko-gozdarskega zavoda Maribor se bodo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru odvijali tradicionalni Lombergarjevi dnevi. Začenja jih letos prvič Zelenjadarski posvet 7. decembra 2011, v četrtek, 8. decembra 2011, bo potekal 4. Vinogradniški posvet, v petek, 9. decembra 2011, pa 7. Sadjarski posvet. Vse prireditve se bodo začele ob 9. uri. Prijave in informacije na http://www.kmetzav-mb.si.
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij