30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Napovedujemo

OBIŠČITE NAJVEČJI SLOVENSKI VRT NA PTUJU

E-pošta Natisni

V Selekcijsko poskusnem centru Semenarne Ljubljana na Ptuju bodo odprli vrata največjega slovenskega vrta, kjer si lahko ogledate posevke zanimivih in posebnih vrtnin, cvetlic in zelišč s poudarkom na avtohtonih in udomačenih sortah iz vrečk Semenarne Ljubljana. Za strokovne in praktične nasvete boste lahko povprašali Mišo Pušenjak, specialistko za zelenjadarstvo in okrasne rastline. Zato vas v soboto, 29. junija, vabijo v Selekcijsko poskusni center na Ptuj, Ob Dravi 5a. Ogledi vrta in svetovanja bodo potekali ob 9., 12. in 17. uri.

 

Najava

E-pošta Natisni

Spoštovani bralci!

Veseli smo, da vas je tako veliko, ki prebirate naš časopis, ki želite sodelovati pri njegovem soustvarjanju, ki ste kdaj tudi kritični in nam
pomagate biti še boljši. Časopis bo po novem letu izhajal štirikrat letno. Verjamemo, da boste ostali naši bralci tudi v prihodnje.

Uredništvo

 

NAJAVA KONFERENCE »UVELJAVITEV NAČELA KRATKIH VERIG V SISTEMU JAVNEGA NAROČANJA«

E-pošta Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Mestna občina Slovenj Gradec organizirata v sredo, 16. januarja 2013 ob 10. uri v prostorih MKC, Ozare 18, v Slovenj Gradcu 2. regijsko konferenco z naslovom »Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja«. Poudarek konference bo na pomenu in možnostih lokalne trajnostne oskrbe in predstavitvi zakonske spremembe v sistemu javnega naročanja. Gost na konferenci bo tudi minister za kmetijstvo in okolje g. Franc Bogovič.

 

POSVET »REFORMA SKP DO 2020« Z EVROPSKIM KOMISARJEM ZA KMETIJSTVO

E-pošta Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje vabi na posvet z naslovom »Reforma Skupne kmetijske politike do 2020« z Dacianom Cioloşom, evropskim komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja. S posvetom želi resorno ministrstvo seznaniti evropskega komisarja za kmetijstvo in razvoj podeželja z usmeritvami Slovenije za izvedbo Skupne kmetijske politike in omogočiti nevladnim organizacijam, da predstavijo svoja stališča s področja kmetijstva in razvoja podeželja evropskemu komisarju. Posvet bo potekal v kulturnem domu v Krškem v petek, 9. novembra 2012, z začetkom ob 10. uri. Zaradi lažje organizacije organizatorji prosijo, da udeležbo potrdite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. najpozneje do petka, 2. novembra 2012. Več lahko preberete na www.mko.gov.si.

 

21. ZADRAVČEVI-ERJAVČEVI DNEVI

E-pošta Natisni

Tradicionalni mednarodni simpozij »Zadravčevi-Erjavčevi dnevi: Posvetovanje o prehrani domačih živali« bodo letos potekali 8. in 9. novembra v kongresni dvorani hotela Radin v Radencih. Na posvetu, ki ga organizira Kmetijsko-gozdarski zavod Murska Sobota, boste lahko prisluhnili slovenskim, nemškim, avstrijskim in madžarskim vrhunskim strokovnjakom o pridelavi zdrave, kakovostne krme in okolju prijazne vzreje živali, ki zagotavlja potrošniku dolgoročno zdravo hrano. Vabljeni!

 

LOMBERGARJEVI DNEVI

E-pošta Natisni

Kmetijsko-gozdarski zavod Maribor pripravlja od 5. do 7. decembra 2012 »Lombergarjeve dneve«, ki bodo potekali v prostorih Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v Hočah. V sredo, 5. decembra 2012, bo potekal drugi Poljedelski posvet, v četrtek, 6. decembra 2012, peti Vinogradniški posvet, in v petek, 7. decembra 2012, osmi Lombergarjev sadjarski posvet z mednarodno udeležbo. Na vseh treh posvetih bodo tuji in domači strokovnjaki predstavili tehnološke novosti, ki so potrebne pri pridelavi poljščin, vina in sadja, saj so razvijajoče se sodobne tehnologije stalnica in pogoj za uspeh omenjenih kmetijskih panog. Vabljeni!

 

MARTINOVO VABI

E-pošta Natisni

Trgatve so za nami in v vinskih kleteh se grozdje že spreminja v vino. Obetajo se številni dogodki po vsej Sloveniji, ki vas v tem času vabijo na krst mladih vin in pokušino vinske letine 2012.

Martinovanje v Brdih bo tudi letos ponudilo pestro paleto dogajanja. Jedro Martinovanja bo v Šmartnem, kjer se bodo briški vinarji predstavili v kleteh te srednjeveške vasice. Obeta se bogato kulturno dogajanje, obujanje šeg in navad, povezanih z martinovanjem. Na Gradu Dobrovo pa martinovanje prireja regijska vinoteka. Več informacij je na voljo na www.brda.si. Vinska klet KZ Metlika vabi v ponedeljek, 12. novembra 2012 na dan odprtih vrat vinske kleti. V soboto, 17. novembra 2012, pa se lahko udeležite pohoda »Po poteh soseske zidanice Drašiči«, kjer se boste med drugim ustavili tudi v vinogradih zadruge Metlika ob pokušini Portugalke ter ostalih izbranih vin. Martinovanje v Hiši vin Emino v Podčetrtku bo potekalo 10. novembra s pričetkom ob 15. uri. Pozdrav Martinovemu se bo začel s krstom in pokušino vinskega letnika 2012, živo glasbo, pestrim spremljevalnim programom ter žrebanjem srečnega dobitnika velike Martinove nagradne igre. Vinska klet Vipava 1894 bo martinovanje pripravila v soboto, 10. novembra 2011 v Gostilni Vipavski hram v vinski kleti Vipava 1894. V zadružni kleti Pesnica bodo Martinovo počastili z moštom, mladim vinom, kostanjem in drugimi priboljški. Od 9. do 10. novembra se bodo na dvorišču kleti Pesnica, v senci stare štajerske preše, vrstile prireditve kot so krst mošta, pevske točke in ogledi kleti. Martinovanje v Ormožu bo potekalo od 9. do 12. novembra 2012 in bo med drugim vključevalo Festival vina in kulinarike, Martinov pohod med Ormoškimi goricami, rokodelsko tržnico, ogleda vinske kleti z degustacijo vin in druge vzporedne prireditve za vse generacije.

 

2. SLOVENSKI PODEŽELSKI PARLAMENT

E-pošta Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Društvo za razvoj slovenskega podeželja organizirata posvetovanje in javno razpravo o vsebinah novega Programa razvoja podeželja RS v obdobju 2014–2020. Posvetovanje v obliki 2. Podeželskega parlamenta se bo odvijalo 16. in 17. oktobra 2012 v Termah Zreče. Temeljni cilj podeželskega parlamenta je ustvariti prostor za intenzivno izmenjavo mnenj o prihodnosti slovenskega podeželja. Drugi podeželski parlament se bo osredotočil na obravnavo najaktualnejših tem za razvoj podeželja, predvsem na vsebine novega Programa razvoja podeželja RS v obdobju 2014–2020. Več o vsebinah in prijavi na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje www.mko.gov.si.

 

SLOVENIACOOP 2012 Zadružništvo – vektor sprememb v Evropi

E-pošta Natisni

V Ljubljani se bo od 15. do 17. oktobra 2012 odvijala mednarodna konferenca SlovenijaCoop2012 – Zadružništvo – vektor sprememb v Evropi, ki jo v sodelovanju z največjim zadružnim podjetjem na svetu Mondragon iz Baskije organizirajo Slovenski forum socialnega podjetništva, Inštitut Novum in Evropski liberalni demokrati skupaj s partnerji. Udeležbo na konferenci je potrdil tudi predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk. V spodbudo razvoju zadružništva v Sloveniji in Evropi so na konferenco vabljeni ugledni predavatelji iz Slovenije in tujine, ki bodo poleg teoretičnih podlag in primerjalnih prednosti zadružništva predstavili številne primere dobrih praks različnih vrst zadrug. S konferenco želijo organizatorji spodbuditi lokalno, regionalno, nacionalno in mednarodno povezovanje iniciativ razvoja zadružništva in ustvarjanje novih delovnih mest v socialnem podjetništvu. Več o programu konference in prijavah se pozanimajte na spletni strani http://fsp.si.

 

3. DNEVI SOCIALNE EKONOMIJE

E-pošta Natisni

V Ljubljani bo 18. in 19. oktobra 2012 na Gospodarski zbornici Slovenije potekala mednarodna konferenca z naslovom: 3. Dnevi socialne ekonomije – Družbene inovacije in raznolikost zaposlovanja, ki jo organizirajo SKUP – Skupnost privatnih zavodov, ŠENT, ŠENTPRIMA in Agencija za socialno ekonomijo. Udeležba je brezplačna. Več o konferenci najdete na www.skup.si.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij