Napovedujemo

OBIŠČITE NAJVEČJI SLOVENSKI VRT

E-pošta Natisni

6. in 7. julij 2018 na Ptuju – Dnevi odprtih vrat Semenarne Ljubljana

Organizirani ogledi ob 10.00 in 17.00 uri.
Strokovnjaki Semenarne Ljubljana vas bodo popeljali po največjem vrtu v Sloveniji. Z vami bodo Majda Veis, Barbara Lončar Vrhovec in Darko Vernik.

Na ogled bo več kakor 1.000 vzorcev, med njimi vse vrtnine, cvetlice in zelišča, vzgojena iz semena, ki je na voljo v semenskih vrečicah Semenarne Ljubljana, s poudarkom na avtohtonih in udomačenih sortah. Predstavljena bodo tudi različna zelišča in medovite rastline, ki so nepogrešljive na vrtovih ali balkonih in okenskih policah. Seveda ne bodo manjkale niti eksotične rastline, ki so značilne za različne predele sveta. Ogledati si bo mogoče tudi različne parkovne trate, posevke krmnih trav, travno-deteljnih mešanic in ostalih krmnih poljščin ter poskusna polja ozimnih in jarih žit ter sortnega poskusa krompirja.

ZA STROKOVNE IN PRAKTIČNE NASVETE BO NA VOLJO TUDI SPECIALISTKA ZA ZELENJADARSTVO IN OKRASNE RASTLINE MIŠA PUŠENJAK IZ KGZ MARIBOR.
Tudi letos bo zanimivo, drugačno in poučno. Obiščite nas!

Več ...
 

24. GREGORJEV SEJEM 2018

E-pošta Natisni

 

30. JOŽEFOV SEJEM 19. marca 2018 v Petrovčah

E-pošta Natisni

 

POVABILO NA DNEVE ODPRTIH VRAT SEMENARNE LJUBLJANA

E-pošta Natisni

Semenarna Ljubljana pripravlja tradicionalne dneve odprtih vrat Selekcijsko poskusnega centra na Ptuju. Letos bodo dnevi odprtih vrat potekali 10. in 11. julija 2015. Obiskovalci bodo z vodenimi strokovnimi ogledi spoznali največji slovenski vrt in tudi vse novosti, ki jih je Semenarna Ljubljana pripravila za vrtičkarje. Vljudno vabljeni!

 

29. DRŽAVNE KMEČKE IGRE

E-pošta Natisni

Zveza slovenske podeželske mladine vabi na 29. Državne kmečke igre, ki jih pripravlja Društvo podeželske mladine Šmihel nad Mozirjem. V juniju bodo potekala regijska tekmovanja, zmagovalci regijskih tekmovanj pa se bodo udeležili državnih iger. Slavnostna otvoritev bo v petek, 3. julija, in igre v soboto, 4. julija 2015, v Šmihelu nad Mozirjem. Več informacij na spletni strani: www.zspm.si.

 

DOBROTE SLOVENSKIH KMETIJ NA PTUJU 2015

E-pošta Natisni

KGZS Zavod Ptuj, Mestna občina Ptuj, Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z drugimi kmetijsko-gozdarskimi zavodi in ob podpori Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS prirejajo 26. Državno razstavo in ocenjevanje kmečkih prehranskih izdelkov Dobrote slovenskih kmetij.

Na razstavi, ki bo potekala od 21. do 24. maja 2015 v minoritskem samostanu na Ptuju, bodo tako kot v preteklih letih tudi letos izdelke ocenjevale strokovne komisije in podeljena bodo priznanja za kakovost in znaki kakovosti.

Ocenjujejo se: izdelki iz žit, mlečni in mesni izdelki, olja, kisi, sokovi in nektarji, žgane pijače, suho sadje, vina, sadjevci, domače marmelade in džemi, kompoti ter konzervirane vrtnine in drugi konzervirani pridelki.

Razpis in pravilniki o ocenjevanju izdelkov na Dobrotah slovenskih kmetij 2015 so objavljeni na spletnih straneh: www.kgzs.si in www.kgz-ptuj.si.
Podrobnejše informacije lahko dobite pri svetovalkah in svetovalcih za kmečko družino in razvoj dopolnilnih dejavnosti na vašem območju ali na zgoraj navedenih spletnih straneh. R. P.

 

VABILO NA DAN ODPRTIH VRAT SEMENARNE LJUBLJANA

E-pošta Natisni

Semenarna Ljubljana bo 20. in 21. junija 2014 predstavila ponudbo in delo Selekcijsko-poskusnega centra na Ptuju. Tradicionalno prireditev na največjem slovenskem vrtu bodo vodili strokovnjaki Semenarne Ljubljana, sodelovala pa bo tudi Miša Pušenjak. Na vrtu Semenarne Ljubljana si boste lahko ogledali posevke zanimivih in posebnih vrtnin, cvetlic in zelišč. Posebna pozornost bo namenjena domačim in avtohtonim sortam vrtnin ter letošnjim novostim. Vstopnine ni. Obiščite jih na Ptuju, Ob Dravi 5 a. Vljudno vabljeni!

 

14. VRH KMETIJSKIH IN ŽIVILSKIH PODJETIJ

E-pošta Natisni

Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pripravlja 14. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij, ki se bo odvijal 4. junija 2014 v Portorožu. Organizatorji pripravljajo pester program z uglednimi gosti iz tujine in Slovenije. Več na http://vrh-zkzp.gzs.si/slo/program.

 

VZPOSTAVLJENA SPLETNA STRAN EUROPEAN MILK MARKET OBSERVATORY

E-pošta Natisni

Evropska komisija je 16. aprila 2014 vzpostavila spletno stran European Milk Market Observatory – Evropski observatorij mlečnega trga. Vsi zainteresirani lahko na spletni strani pridobijo informacije s področja sektorja mleka in mlečnih izdelkov, in sicer podatke o tržnih cenah, o proizvodnih kazalcih, o trendih v naslednjem obdobju in druge informacije. Spletna stran Evropskega observatorija mlečnega trga je: http://ec.europa.eu/agriculture/milk-market-observatory/index_en.htm. B. J.

 

NAGRADNI NATEČAJ ZA ZADRUGE, PODJETJA IN OBČINE

E-pošta Natisni

Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, je v okviru projekta Spodbujamo zelena delovna mesta objavila javni nagradni natečaj »Partnerstva za zelena delovna mesta: dobre prakse podjetij in lokalnih skupnosti«. K prijavi vabijo tista uspešna in napredna partnerstva, ki prispevajo k ustvarjanju zelenih delovnih mest in so lahko navdih za partnerstva v drugih okoljih po Sloveniji. Tri najboljše prakse bodo posebej izpostavljene, prva pa bo prejela zeleni teambuilding na ekološki kmetiji v vrednosti tisoč evrov. Vse informacije o natečaju so na spletni strani projekta Spodbujamo zelena delovna mesta. Rok za oddajo prijav na natečaj je 10. september 2014 do 12. ure, več informacij pa dobite pri vodji projekta Gaji Brecelj ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ). I. G.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij