30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Novice in napovednik

ZALINO VINO IN BERTOVA ŠTORIJA

E-pošta Natisni

Na martinovanju zadružne Vinske kleti Brda sta bili prvič predstavljeni novi vini blagovne znamke Štorija, ki jo je klet zasnovala skupaj s Planet TV in Produkcijsko hišo Mangart. Zalino vino je avtohtona in elegantna rebula, Bertova štorija pa šarmanten merlot, donegovan v hrastovih sodih. V okviru blagovne znamke Štorija je Klet Brda spomladi 2015 ponudila belo in rdečo zvrst vina, Štorija belo in Štorija rdeče.

Več ...
 

Voščilo Kmečka lista

E-pošta Natisni

 

 

NAGRAJENCI ZADRUŽNE ZVEZE SLOVENIJE

E-pošta Natisni

Priznanje za trajni prispevek k razvoju slovenskega zadružništva prejme:
• IVAN KURE, na predlog Kmetijske zadruge Metlika
Letno priznanje za prispevek k razvoj zadružništva prejmejo:
• MIRO BOŠTJANČIČ, na predlog Kmetijske zadruge perutninarjev Pivka
• DRUŠTVO KMEČKIH ŽENA ŽIRI, na predlog Kmetijsko-gozdarske zadruge M Sora Žiri
• ROBERT FUJS, na predlog Kmetijske zadruge Radgona
• SONJA GUZELJ, na predlog Kmetijske zadruge Cerklje
• MARKO HARIH, na predlog Kmetijske zadruge Selnica ob Dravi
• IVAN HRGA, na predlog Mlekarske zadruge Ptuj
• JOŽE JUVANČIČ, na predlog Kmetijsko-gozdarske zadruge Litija
• MIRKO KEKEC, na predlog Perutninarske zadruge Ptuj
• PETER LEVSTEK, na predlog Kmetijsko-gozdarske zadruge Ribnica
• MARJAN MIHELIČ, na predlog Koroške kmetijsko-gozdarske zadruge Slovenj Gradec
• MARTIN NEMANIČ, na predlog Kmetijske zadruge Metlika
• IVAN OSET, na predlog Hmezad Kmetijske zadruge Petrovče
• ZLATA RIHTER, na predlog Kmetijske zadruge Šaleška dolina
• SLAVKO ROBLEK, na predlog Kmetijsko-gozdarske zadruge Sloga Kranj
• DRAGO ROŽANEC, na predlog Kmetijske zadruge Izlake
• ELIZABETA TAVČER JURČEK, na predlog Deželne banke Slovenije
• DUŠICA TURK, na predlog zadruge Vinakras Sežana
• FRANC ŽBOGAR, na predlog Kmetijske zadruge Tolmin
• ANTON ŽNIDERŠIČ, na predlog Kmečke zadruge Brežice
Priznanje ob posebnih priložnostih prejmejo zadruge:
• KMETIJSKA ZADRUGA METLIKA za 70 let delovanja
• KMETIJSKA ZADRUGA SELNICA OD DRAVI za 70 let delovanja
• KMETIJSKA ZADRUGA ŠALEŠKA DOLINA za 60 let delovanja

Nagrajencem in nagrajenim zadrugam iskreno čestitamo!

 

SEMENARNA LJUBLJANA ODPRLA NOV VRTNI CENTER

E-pošta Natisni

Semenarna Ljubljana nadaljuje s širjenjem prodajne mreže vrtnih centrov Kalia. Nov vrtni center so odprli v Dolu pri Hrastniku in s tem približali svojo ponudbo tudi Zasavcem. Nov vrtni center najdete na naslovu Cesta VDV brigade 21a, Dol pri Hrastniku.

 

PRENOVLJEN KMETIJSKO-VRTNI CENTER V IVANČNI GORICI

E-pošta Natisni

Kmetijsko-vrtni center je prenovila Kmetijska zadruga Stična ter v aprilu 2015 povabila člane zadruge, goste in občane Ivančne Gorice in okolice na njegovo svečano otvoritev. Zadruga Stična je s prenovo centra, ki je bila vredna pol milijona evrov, povečala prodajne prostore na 600 m2, dodala 120 m2 zunanjega pokritega parkirišča, nadstrešnico za cvetje in sadike, uredila pa je tudi notranja in zunanja skladišča. Prenovljeni kmetijsko-vrtni center v Ivančni Gorici ponuja široko izbiro izdelkov za kmetije, vrtičkarje, gozdarje, čebelarje, nudi pa tudi blago široke potrošnje in vinotoč. Ker se v centru zavedajo pomena zdrave lokalne hrane in želijo svojim kupcem ponuditi najboljše, so poseben prostor namenili pridelkom in izdelkom z domačih kmetij in sosednjih zadrug. M. P.

 

KZ GROSUPLJE OB 20. OBLETNICI S PRENOVLJENO TRGOVINO

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Grosuplje letos praznuje 20. obletnico delovanja in ob tej priložnosti je odprla prenovljeno trgovino kmetijskega repromateriala. Prenovljena in povečana trgovina, ki ima svoje prostore na Cesti na Krko 1b v Grosupljem, ponuja večji in dopolnjen prodajni asortiman s ponudbo, ki bo zadovoljila potrebe še tako zahtevnega kmetovalca in vrtičkarja. Da bi poudarili pomen zdrave lokalne hrane, vabijo obiskovalce v svojo »domačo kaščo«, ki ponuja lokalno pridelano hrano, domače proizvode in pridelke lokalnih kmetij. Celotna investicija je skupaj s projektno dokumentacijo in spremembo namembnosti zemljišča za gradnjo znašala 460.000 evrov. Angela Begovič, direktorica zadruge, je ob otvoritvi povedala: »Ponosna sem na našo 20-letno prehojeno pot, ki smo jo gradili skupaj s sodelavci in člani upravnega in nadzornega odbora zadruge. Še posebej pa smo ponosni, da odpiramo prenovljene prodajne prostore, ki so naša popotnica za prihodnje.« A. B.

 

ZADRUŽNI BENCINSKI SERVIS

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Lenart je v skladu s sodobno tehnologijo v Jurovskem Dolu zgradila bencinski servis, ki je pomembna pridobitev za občane te obmejne občine, ki so bili do sedaj precej oddaljeni od najbližje črpalke. Z investicijo v vednosti 125 tisoč evrov je zadruga uredila tudi celotno podobo zadružnega kmetijskega centra in okolice, kjer stoji nova bencinska črpalka s samopostrežnim načinom točenja. Novost tega petega bencinskega servisa Kmetijske zadruge Lenart je ponudba tudi bencina 95 ob dizelskem gorivu, s čimer so dopolnili in razširili ponudbo blagovne znamke KZ Oil. M. P.

 

V LOŠKEM POTOKU NOVA ZADRUŽNA TRGOVINA

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Velike Lašče je konec aprila 2015 svečano odprla vrata svoje nove trgovine Market Loški Potok. To je že četrta trgovina zadruge, ki deluje v sistemu franšize Mercator in poleg ugodnosti Mercatorjevih trgovin z živili ponuja tudi pridelke in izdelke lokalnih pridelovalcev, s poudarkom na mesu in mesnih izdelkih. V bogati ponudbi svežega mesa lokalnega porekla slovijo zlasti po ponudbi izdelkov za žar, ki jih je mogoče kupiti tudi v novi trgovini v Loškem Potoku. Zadruga, ki ima več kot 100-letno tradicijo delovanja in združuje 120 zadružnikov, poleg dejavnosti trgovine na drobno skrbi za odkup mleka in živine, ima klavnico za lastne potrebe in opravlja storitve klanja ter oskrbuje kmete in podeželane s kmetijskimi repromateriali.

B. J.

 

NOVA KMETIJSKA TRGOVINA KMEČKE ZADRUGE BREŽICE

E-pošta Natisni

Za investicijo v gradnjo nove trgovine v Šentlenartu pri Brežicah v vrednosti okrog milijona evrov so se odločili tudi brežiški zadružniki. V prvi gradbeni fazi, ki se je začela septembra 2014, je bilo treba najprej porušiti stari objekt, na mestu katerega sedaj stoji objekt trgovine. Trgovina s kmetijskim repromaterialom skupaj s skladiščnim prostorom obsega 1026 m2 površine. V novih prostorih sta še lokal in kurilnica za ogrevanje na lesne sekance. Nova zadružna trgovina je namenjena tako gospodinjstvom, vrtičkarjem kot večjim kmetom, zadružnikom in kooperantom. Kupljeno blago je mogoče v novih skladiščnih prostorih tudi hraniti. B. J.

 

PONUDBA LOŠKE ZADRUGE V NOVEM CENTRU TRATA

E-pošta Natisni

Kmetijsko-gozdarska zadruga Škofja Loka je v začetku aprila 2015 odprla vrata Centra Trata. V želji, da bi na enem mestu zbrala in ponudila celotno ponudbo zadruge, je Loška zadruga v letu 2013 ob obstoječi kmetijsko-gradbeni trgovini na Kidričevi cesti v Škofji Loki kupila dodatnih 3.600 m2 površin ter zgradila novo skladišče in prodajno stavbo, kmetijsko-gradbeni trgovini pa dodala še živilsko trgovino, mesnico, cvetličarno in bar. Z investicijo v višini 1,6 milijona evrov je zadruga na enem mestu združila nabor vrhunskih mlečnih izdelkov Loške mlekarne, ponudbo lokalnih kmetij, ki jih tržijo pod blagovno znamko Domači kotiček, suhomesnate in klasično prekajene izdelke blagovne znamke Mesnine Bohinja in meso lokalnih kmetij (dnevno sveže meso, izključno gorenjska govedina), ki ga tržijo v okviru Loških mesnin. Vse o ponudbi in dejavnosti Loške zadruge si lahko ogledate tudi na novi spletni strani www.loska-zadruga.si. M. P.

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij