30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Novice in napovednik

KZ GROSUPLJE OB 20. OBLETNICI S PRENOVLJENO TRGOVINO

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Grosuplje letos praznuje 20. obletnico delovanja in ob tej priložnosti je odprla prenovljeno trgovino kmetijskega repromateriala. Prenovljena in povečana trgovina, ki ima svoje prostore na Cesti na Krko 1b v Grosupljem, ponuja večji in dopolnjen prodajni asortiman s ponudbo, ki bo zadovoljila potrebe še tako zahtevnega kmetovalca in vrtičkarja. Da bi poudarili pomen zdrave lokalne hrane, vabijo obiskovalce v svojo »domačo kaščo«, ki ponuja lokalno pridelano hrano, domače proizvode in pridelke lokalnih kmetij. Celotna investicija je skupaj s projektno dokumentacijo in spremembo namembnosti zemljišča za gradnjo znašala 460.000 evrov. Angela Begovič, direktorica zadruge, je ob otvoritvi povedala: »Ponosna sem na našo 20-letno prehojeno pot, ki smo jo gradili skupaj s sodelavci in člani upravnega in nadzornega odbora zadruge. Še posebej pa smo ponosni, da odpiramo prenovljene prodajne prostore, ki so naša popotnica za prihodnje.« A. B.

 

ZADRUŽNI BENCINSKI SERVIS

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Lenart je v skladu s sodobno tehnologijo v Jurovskem Dolu zgradila bencinski servis, ki je pomembna pridobitev za občane te obmejne občine, ki so bili do sedaj precej oddaljeni od najbližje črpalke. Z investicijo v vednosti 125 tisoč evrov je zadruga uredila tudi celotno podobo zadružnega kmetijskega centra in okolice, kjer stoji nova bencinska črpalka s samopostrežnim načinom točenja. Novost tega petega bencinskega servisa Kmetijske zadruge Lenart je ponudba tudi bencina 95 ob dizelskem gorivu, s čimer so dopolnili in razširili ponudbo blagovne znamke KZ Oil. M. P.

 

V LOŠKEM POTOKU NOVA ZADRUŽNA TRGOVINA

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga Velike Lašče je konec aprila 2015 svečano odprla vrata svoje nove trgovine Market Loški Potok. To je že četrta trgovina zadruge, ki deluje v sistemu franšize Mercator in poleg ugodnosti Mercatorjevih trgovin z živili ponuja tudi pridelke in izdelke lokalnih pridelovalcev, s poudarkom na mesu in mesnih izdelkih. V bogati ponudbi svežega mesa lokalnega porekla slovijo zlasti po ponudbi izdelkov za žar, ki jih je mogoče kupiti tudi v novi trgovini v Loškem Potoku. Zadruga, ki ima več kot 100-letno tradicijo delovanja in združuje 120 zadružnikov, poleg dejavnosti trgovine na drobno skrbi za odkup mleka in živine, ima klavnico za lastne potrebe in opravlja storitve klanja ter oskrbuje kmete in podeželane s kmetijskimi repromateriali.

B. J.

 

NOVA KMETIJSKA TRGOVINA KMEČKE ZADRUGE BREŽICE

E-pošta Natisni

Za investicijo v gradnjo nove trgovine v Šentlenartu pri Brežicah v vrednosti okrog milijona evrov so se odločili tudi brežiški zadružniki. V prvi gradbeni fazi, ki se je začela septembra 2014, je bilo treba najprej porušiti stari objekt, na mestu katerega sedaj stoji objekt trgovine. Trgovina s kmetijskim repromaterialom skupaj s skladiščnim prostorom obsega 1026 m2 površine. V novih prostorih sta še lokal in kurilnica za ogrevanje na lesne sekance. Nova zadružna trgovina je namenjena tako gospodinjstvom, vrtičkarjem kot večjim kmetom, zadružnikom in kooperantom. Kupljeno blago je mogoče v novih skladiščnih prostorih tudi hraniti. B. J.

 

PONUDBA LOŠKE ZADRUGE V NOVEM CENTRU TRATA

E-pošta Natisni

Kmetijsko-gozdarska zadruga Škofja Loka je v začetku aprila 2015 odprla vrata Centra Trata. V želji, da bi na enem mestu zbrala in ponudila celotno ponudbo zadruge, je Loška zadruga v letu 2013 ob obstoječi kmetijsko-gradbeni trgovini na Kidričevi cesti v Škofji Loki kupila dodatnih 3.600 m2 površin ter zgradila novo skladišče in prodajno stavbo, kmetijsko-gradbeni trgovini pa dodala še živilsko trgovino, mesnico, cvetličarno in bar. Z investicijo v višini 1,6 milijona evrov je zadruga na enem mestu združila nabor vrhunskih mlečnih izdelkov Loške mlekarne, ponudbo lokalnih kmetij, ki jih tržijo pod blagovno znamko Domači kotiček, suhomesnate in klasično prekajene izdelke blagovne znamke Mesnine Bohinja in meso lokalnih kmetij (dnevno sveže meso, izključno gorenjska govedina), ki ga tržijo v okviru Loških mesnin. Vse o ponudbi in dejavnosti Loške zadruge si lahko ogledate tudi na novi spletni strani www.loska-zadruga.si. M. P.

 

VINO ŠTORIJA IN PENEČI MUŠKAT

E-pošta Natisni

Od marca 2015 lahko na TV ekranih spremljate slovensko romantično-komično serijoEna žlahtna štorija, ki se odvija na posestvu Gredič v Goriških Brdih. Serija in lokacija snemanja Goriška Brda sta bili povod za nastanek nove linije vina, ki so ga poimenovali vino Štorija in je nastal v sodelovanju Vinske kleti »Goriška Brda« in televizijske hiše Planet TV.

Več ...
 

PRIZNANJA KZ METLIKI NA VINSKI VIGREDI

E-pošta Natisni

33. Vinska vigred, tradicionalni praznik nagrajenih belokranjskih vin, belokranjskih dobrot in promocije gostoljubne Bele krajine, je letos potekala od 15. do 17. maja in v stari del Metlike privabila številne obiskovalce iz Slovenije in tujine. V sklopu dogodka vsako leto poteka tradicionalno ocenjevanje vin Vinske vigredi. Vinska klet Metlika je na ocenjevanju vin ponovno prejela visoke nagrade. Metliška suha penina je prejela najvišjo oceno med peninami. Metliška črnina PTP je prejela tri velike zlate medalje, Belokranjec pa veliko zlato medaljo. B. J.

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“

 

 

NOV KATALOG POLJŠČIN

E-pošta Natisni

Semenarna Ljubljana je izdala nov katalog Krmne rastline in poljščine, ki predstavlja pridelovanje krme na travinju, njivah, vanj so vključeni podatki in nasveti o oskrbi tal v nasadih, predstavljen je bioprogram Semenarne Ljubljana, posebej pa je prikazana tudi široka ponudba jarih žit, semenskega krompirja, hibridov koruze in ozimnih žit. Katalog je dostopen na spletni strani www.semenarna.si, 27. maja 2015 pa je bil vložen tudi v izdajo Kmečkega glasu. Katalog je mogoče prejeti tudi s klicem na telefonske številke trgovskih zastopnikov na terenu Semenarne Ljubljana.

 

20. OBLETNICO PRAZNOVALI V NOVIH PROSTORIH

E-pošta Natisni

Kmetijska zadruga perutninarjev Pivka je konec decembra 2014 v Neverkah pripravila slovesnost ob otvoritvi novih poslovnih prostorov zadruge in praznovanju 20. obletnice delovanja zadruge. Slovesnosti so se udeležili številni rejci perutnine in ugledni gostje. Kmetijska zadruga perutninarjev Pivka je kljub težavam, ki zadnja leta pestijo slovensko agroživilstvo, s sodelovanjem in tesno povezanostjo s podjetjem Pivka Perutninarstvo ohranila dejavnost, ki je pomembno prispevala k razvoju celotne Košanske doline, kjer so že v sredini dvajsetega stoletja začeli s perutninarstvom in ga razvijali vse do danes. Investicijo v nove poslovne prostore je zadruga izvedla z lastnimi sredstvi, prenova pa je trajala dobro leto in pol. A. J.

 

BRIŠKA VINSKA KLET POVEČUJE IZVOZ NA KITAJSKO

E-pošta Natisni

Vinska klet Goriška Brda je na kitajski trg, kjer so lepo sprejeli zlasti rdeča vina iz linij Quercus in Bagueri, začela izvažati leta 2006. Sprva so prodajali testne količine, po petih letih pa so se začeli kazati prvi sadovi sistematičnega tržnega pristopa. Prodaja se je leta 2013 glede na leto 2012 količinsko podvojila, vrednostno pa so v letu 2013 dosegli 135 odstotkov več kot v letu 2012 in kar 10-krat več kot v letu 2011. Leta 2014 se je prodaja na Kitajsko še povečala, v letu 2015 pa bodo še več prizadevanj vložili v razvoj novih blagovnih znamk, ki jih bodo razvijali skupaj s poslovnimi partnerji ter v skladu s potrebami in trendi, ki veljajo na trgu. »Klet izvaža v več kot 30 držav sveta, dolgoročne odnose pa gradi s poslovnimi partnerji v 12 državah, in sicer v ZDA, BiH, Italiji, na Japonskem, v Nemčiji, na Kitajskem, Nizozemskem, Hrvaškem, v Srbiji, Veliki Britaniji, Avstriji in na Poljskem,« je o prodaji na tuje trge, ki je v letu 2014 predstavljala že dobrih 40 % finančne realizacije od prodaje stekleničenega vina, povedal Silvan Peršolja, direktor Vinske kleti Goriška Brda. N. Š.

Fotografija: Na trgatev so lani povabili tudi poslovne partnerje s Kitajske

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij