30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Kmetijstvo

MKGP ZA MLADE NAMENJA 14 MILIJONOV EVROV

E-pošta Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je konec aprila 2017 objavilo javni razpis iz naslova podukrepa 6.1 Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete za leto 2017. Predmet javnega razpisa je podpora mladim kmetom za vzpostavitev kmetijskega gospodarstva in kmetijske dejavnosti.
Cilja podukrepa sta izboljšati starostno strukturo nosilcev kmetijskih gospodarstev in izboljšati konkurenčnost kmetijskih gospodarstev. Okvirna višina razpisanih javnih sredstev je 14 milijonov evrov. Od teh sredstev je 11.520.000 evrov v sklopu A namenjenih mladim kmetom z zaposlitvijo oziroma s predvideno zaposlitvijo na prevzeti kmetiji, samostojnim podjetnikom posameznikom in družbam z enim družbenikom, 2.480.000 evrov v sklopu B pa mladim kmetom, ki niso zaposleni na prevzeti kmetiji niti tega ne načrtujejo. Upravičenec je mladi kmet, ki je na dan oddaje vloge na javni razpis star od 18 do vključno 40 let, ima ustrezno poklicno znanje in usposobljenost ter prvič vzpostavlja kmetijsko gospodarstvo. Na javni razpis se lahko prijavi kot mladi kmet, ki je edini nosilec kmetijskega gospodarstva, samostojni podjetnik posameznik, ki je kot mladi kmet nosilec kmetijskega gospodarstva, ali kot družba z enim družbenikom, ki je nosilka kmetijskega gospodarstva in v kateri je mladi kmet edini družbenik in poslovodja. Za ustrezno poklicno znanje in usposobljenost za prijavo na razpis se šteje, če ima mladi kmet najmanj nižjo poklicno izobrazbo s področja kmetijstva ali s kmetijstvom povezanih dejavnosti in najmanj tri leta delovnih izkušenj na kmetijskem gospodarstvu. Lahko pa ima tudi nižjo poklicno izobrazbo nekmetijske smeri, pridobljen certifikat nacionalne poklicne kvalifikacije najmanj IV. ravni zahtevnosti s področja kmetijstva ali s kmetijstvom povezane dejavnosti in najmanj tri leta delovnih izkušenj na kmetijskem gospodarstvu.
Upravičenec mora k vlogi na javni razpis priložiti tudi poslovni načrt za obdobje treh let, v katerem prikaže gospodarski razvoj kmetije in prispevek k horizontalnim ciljem. Kmetijsko gospodarstvo, s katerim upravičenec vstopa v podukrep, mora obsegati najmanj 6 ha primerljivih kmetijskih površin v upravljanju, če tega ne dosega pa najmanj 15 glav velike živine ali 60 čebeljih družin v upravljanju in največ 80 ha primerljivih kmetijskih površin oziroma 160 glav velike živine ali 200 čebeljih družin v upravljanju. Vlogo na javni razpis je mogoče oddati od 22. maja do 27. junija 2017. Vloge se točkujejo na podlagi meril za izbor. Sredstva se dodeljujejo vlogam, ki izpolnjujejo razpisne pogoje ter s številom doseženih točk presežejo mejo 26 točk, in sicer tistim z višjim številom točk do porabe sredstev.

Besedilo in fotografija arhiv MKGP

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij