30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Kmetijstvo

ANCOVA GALERIJA, Nedelica 115, Turnišče (Prekmurje)

E-pošta Natisni

Ancova galerija ohranja izročilo in predmete, ki so z njim povezani. Zbirka, ki je dediščina številnih prekmurskih družin, je začela nastajati v letu 1994 z zbiranjem predvsem kmečkega orodja in gospodinjskih pripomočkov, z leti pa so se preusmerili na zbiranje pohištva, knjig, periodike, vezenin in umetnin iz Turnišča, Brezovice, Gomilic, Lipe in Renkovcev. Galerijo, ki je nastala v letu 2008 v hiši Ancove Bare, danes bogatijo škounikof salon iz Turnišča, Rousof salon iz Turnišča, secesijska jedilnica družine Kučko, farovška kuhinja, del čevljarske delavnice, del vaške gostilne, predmeti tkalske in šiviljske obrti, predmeti vinogradništva, poljedelstva. Posebnost galerije so različni kovčki, v katerih so vojaki in sezonski delavci prinašali iz Amerike, Francije, Madžarske, Bačke, Banata domov obleko in osebne stvari. Za ogled zbirke se dogovorite na tel.: 02 572 11 19.   

Za Slovensko etnološko društvo pripravila Jelka Pšajd
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij