30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Kmetijstvo

Biološki odpadki odslej ločeno

E-pošta Natisni
V Sloveniji je s 1. julijem 2011 začela veljati Uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom, kar pomeni, da sta po vsej Sloveniji obvezni ločeno zbiranje in prevzemanje biološko razgradljivih odpadkov. Uredba ločuje med kuhinjskimi odpadki iz gospodinjstev, zelenim vrtnim odpadom in odpadki, ki nastanejo v gostinstvu.Predvideva kompostiranje kuhinjskih odpadkov in zelenega vrtnega odpada.
 
Uporabnikom priporoča hišno kompostiranje (recikliranje), tistim, ki te možnosti nimate, pa so na voljo rjavi zabojniki za ločeno zbiranje bioloških odpadkov. Če se boste odločili za hišno kompostiranje, boste tudi prihranili pri stroških, saj vam javne službe ne bodo smele obračunavati odvoza biološko razgradljivih odpadkov. Izvajalci javnih služb morajo ob tem voditi evidenco o vašem hišnem kompostiranju. Gostinski odpadki pa so primerni za predelavo v bioplinarnah. Za ustrezno kakovost pridelanega komposta je nujno, da ste seznanjeni s pravilnim kompostiranjem in uporabo pridelanega komposta ter pozitivnimi učinki uporabe komposta. Več o minimalnih zahtevah za pravilno hišno kompostiranje si lahko preberete tudi na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor.
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij