30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Finančni nasveti

SPECIALIZIRANA KMETIJSKA ZAVAROVANJA

E-pošta Natisni

Kmetovanje ob neugodnih podnebnih spremembah je velik izziv. Specializirana kmetijska zavarovanja prilagajajo vsebino kritja za potrebe kmetovalcev v skrbi za čim varnejšo pridelavo.
Tudi leto 2017 je bilo zelo pestro, če ga pogledamo z vidika škodnega dogajanja, in veliko kmetovalcev je utrpelo škodo zaradi neugodnih vremenskih razmer. V letu 2018 si vsi skupaj želimo boljše vremensko odvisne pridelovalne razmere, v skrbi za finančno preživetje kmetij pa so zavarovalnice pripravile ponudbo zavarovalnih produktov, ki nudijo kmetovalcem večjo varnost ob izgubi pridelka zaradi različnih vremenskih tveganj. Glede na izkušnje iz preteklosti vam pri DBS d.d. svetujemo, da se v letu 2018 zavarujte predvsem pred tveganjem spomladanske pozebe pri trajnih kulturah, saj vam zavarovalnica v primeru nastanka škode nudi višje odškodnine. Pri pridelavi poljščin in vrtnin lahko izbirate med obširno paleto možnosti zavarovanja pred vremenskimi tveganji, ki jih lahko dodatno vključite k osnovnemu zavarovanju proti toči. Pri zavarovanju pridelka sadja in grozdja so vključena kritja po vremenskih tveganjih, ki omogočajo višje odškodnine pri izgubi količine pridelka in pri sadju še dodatne odškodnine zaradi izgube kakovosti. Pridelovalci hmelja bodo lahko svoj pridelek »zelenega zlata« zavarovali po ugodnih pogojih glede na njihove zahteve, želje in potrebe. Rejci živali govejega mesa in mleka pa lahko svoje živali zavarujejo po enostavnem zavarovalnem produktu, ki omogoča kritje najpogostejših tveganj, ki vplivajo na varnost pridelave. Novost v letu 2018 je namenjena vrtnarjem z zavarovanjem steklenjakov in plastenjakov. Pred točo in viharnim vetrom je mogoče zavarovati kritino, objekte in konstrukcijo, zavese, obratovalno opremo in vse v rastlinjakih predelane kulture.

Jana Vehovec, direktorica prodaje za področje prebivalstva

 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij