30 LET SEMENARJENJA NA PTUJU

30 LET SEMENARJENJA NA...

V Semenarni Ljubljana je bilo semenarstvo...

140_let.jpg

Spletne ankete

Ocena časopisa
 
Finančni nasveti

Kaj je obveznica?

E-pošta Natisni
Obveznica je dolžniški vrednostni papir, s katerim se izdajatelj zaveže, da bo imetniku obveznice periodično izplačeval obresti, ob dospelosti pa tudi glavnico. Shema izplačil se imenuje amortizacijski načrt. Obveznice so dolgoročni vrednostni papirji z zapadlostjo, daljšo od enega leta, lahko pa tudi 10 let in več. Kreditno tveganje obveznice je odvisno od kreditne sposobnosti izdajatelja in je ponavadi najmanjše za državne obveznice. Bonitetne hiše ocenjujejo in objavljajo kreditno tveganje in bonitetne ocene posameznih izdajateljev. Večje ko je tveganje, višja je tudi donosnost do dospetja, ki jo naložba v obveznico prinaša. Poleg kreditnega tveganja na ceno obveznic vpliva tudi tekoče gibanje tržnih obrestnih mer. V primeru povečanja tržnih obrestnih mer cena obveznic pade in obratno. Kapitalski dobički, realizirani z naložbo v obveznice v Sloveniji, niso obdavčeni, izplačane obresti pa so predmet obdavčitve z 20-odstotno davčno stopnjo.
 

Naročite se na brezplačni spletni časopis

Naročite se lahko na tiskano izdajo časopisa S PODEŽELJA.SI s tem da izpolnite obrazec tukaj.

Če pa želite prejemati brezplačnik na vaš email naslov pa vpišite svoj email v obrazec, ki ga dobite tukaj. Brezplačnik izhaja vsake tri mesece.

Informacije o časopisu

Brezplačni časopis S PODEŽELJA.SI izdaja Zadružna zveza Slovenije. Odgovorna urednica je Anita Jakuš. Naklada 40.000 izvodov.

Veseli bomo vašega komentarja na e-mail info@spodezelja.si.

Oglasi

dezelna.jpg

zzs.jpg

 semenarna.jpg

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska spletnega mesta ali izborom opcije "se strinjam" se strinjate z uporabo piškotkov. Za več informacij kliknite tu .

Sprejemam uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Vec informacij